• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ādažu novada domes noslēgtajiem darījumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2011., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225164

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par bezmaksas pienu vispārējās izglītības iestādēs

Vēl šajā numurā

01.02.2011., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ādažu novada domes noslēgtajiem darījumiem

Konstatējot iespējamo pašvaldības mantas izšķērdēšanu Ādažu novada domē, Finanšu ministrija (FM) lūdz Ģenerālprokuratūru, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, Valsts kontroli un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju atbilstoši kompetencei izvērtēt pašvaldības noslēgtos darījumus, kā arī atbildīgo amatpersonu rīcības likumību.

Ādažu novada pašvaldībā 2010.gada 29.oktobrī tika sākts finanšu stabilizācijas process. Pašvaldība 2010.gada decembrī saņēma 681 tūkstoti latu lielu finanšu stabilizācijas aizdevumu, lai atmaksātu valsts budžetā aizņēmuma daļu, ko iepriekšējos gados nebija izmantojusi atbilstoši aizdevuma līgumos norādītajam mērķim.

Pašlaik Ādažu novada pašvaldība ir iesniegusi Finanšu ministrijā (FM) pieprasījumu, lai saņemtu nākamo finanšu stabilizācijas aizņēmuma daļu, kas paredzēta uzkrāto kreditoru saistību nomaksai. Domes papildu pieprasījums ir 470 tūkstoši latu.

Finanšu stabilizācijas procesa ietvaros Ādažu novada pašvaldībai ir noteikta stingra finansiālās darbības uzraudzība, un tās ietvaros FM sadarbībā ar finanšu stabilizācijas uzraugu ir konstatējusi, ka novada pašvaldība finanšu stabilizācijas projektā nav uzrādījusi 2009. un 2010.gadā slēgtos darījumus, kuru finansējuma apmēri ir nesamērīgi ar pašvaldības budžeta iespējām.

Kopējais neuzrādīto saistību apmērs ir vairāk nekā 25 miljoni eiro. Izvērtējot minētos līgumus, FM secina, ka tie ir noslēgti, neievērojot likumā “Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu” noteikto. Pašvaldībām jārīkojas ar finanšu līdzekļiem un mantu lietderīgi, rīcībai jābūt tādai, lai mērķi sasniegtu ar mazāko finanšu līdzekļu un mantas izlietojumu; manta iegūstama īpašumā vai lietošanā par iespējami zemāku cenu.

Jānorāda, ka pašvaldība, pieņemot lēmumu par ilgtermiņa saistību uzņemšanos, nav ievērojusi likumā “Par valsts budžetu 2009.gadam” noteikto aizliegumu uzņemties šādas saistības.

Aleksis Jarockis,
finanšu ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!