• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par sociāli atbildīgu elektrības tarifu veidošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2011., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225153

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ādažu novada domes noslēgtajiem darījumiem

Vēl šajā numurā

01.02.2011., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par sociāli atbildīgu elektrības tarifu veidošanu

Labklājības ministrija (LM) aicinās akciju sabiedrību “Latvenergo” pirms plānotās elektrības tarifu paaugstināšanas 1.aprīlī ievērot sociāli atbildīgu politiku, ņemot vērā ikvienas iedzīvotāju grupas situāciju.

LM norāda, ka jau pašlaik pēc statistikas datiem visaugstākais nabadzības risks ir daudzbērnu ģimenēs (31%) un ģimenēs, kurās bērnus audzina tikai viens no vecākiem (35%). Tas veicina ne tikai nabadzību, bet arī sociālo atstumtību. Paaugstinot tarifus elektrībai, šie faktori ļoti spēcīgi var ietekmēt tieši ģimeņu ar bērniem vai ģimeņu, kurās ir viens apgādnieks, mājsaimniecību budžetu.

Neskatoties uz to, ka AS “Latvenergo” plāno ieviest tarifu diferencēšanu, elektrības patēriņš ģimenēs ar vairākiem bērniem noteikti pārsniegs 100 kWh mēnesī, tāpēc pieaugs mājsaimniecību izdevumi. Ģimenēs, kurās ir vairāk apgādājamo, ikdienā vairāk lieto visas mājsaimniecībā esošās elektroiekārtas un arī apgaismojumu.

Ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!