• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministre: Par ģimenes valsts pabalsta saglabāšanu līdzšinējā apmērā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2011., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225074

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts ārpolitiku un Eiropas Savienības jautājumiem

Vēl šajā numurā

28.01.2011., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministre: Par ģimenes valsts pabalsta saglabāšanu līdzšinējā apmērā

Labklājības ministrija (LM) nopietni meklē iespējas saglabāt ģimenes valsts pabalstu līdzšinējā apmērā visām ģimenēm ar bērniem, neaiztiekot pensiju piemaksas, informē labklājības ministre Ilona Jurševska.

"Situācijā, kad augstais bezdarba līmenis valstī ne tikai saglabājas, bet arī pieaugs, ir pilnīgi nepieļaujami samazināt sociālās garantijas ģimenēm un bērniem. Tāpēc šobrīd LM tiek izskatīts arī variants par pašreizējā ģimenes valsts pabalsta saglabāšanu visām ģimenēm uz laiku līdz 2014.gadam. Tā izmaksai nepieciešamos līdzekļus meklēsim ministrijas speciālajā budžetā, neplānojot piemaksu samazināšanu vecuma pensijām. Pretējā gadījumā, pārdalot naudas līdzekļus vienas mājsaimniecības ietvaros, proti, noņemot pensijas daļu vecvecākiem un to atdodot mazbērniem, mēs nebūsim ieguvuši rezultātu ar pievienoto vērtību," norāda I.Jurševska.

Ministre uzsver, ka tas, kurā jomā un kādā apmērā būs iespējams ietaupīt, būs zināms pēc šā gada pirmā ceturkšņa. Lai ģimenes valsts pabalstu astoņu latu apmērā izmaksātu ģimenēm ar diviem un vairāk bērniem vecumā no viena līdz 18 gadiem, sākot ar otro pusgadu, papildus nepieciešami 4,4 miljoni latu. Savukārt, lai to izmaksātu visām ģimenēm ar bērniem, vajadzīgi 11,2 miljoni latu.

Vienlaikus I.Jurševska atgādina, ka no 2014.gada plānots piemaksas pie vecuma un invaliditātes pensijām pārcelt no sociālā apdrošināšanas budžeta uz pamatbudžetu. Tādējādi būtiski palielināsies (aptuveni par 140 miljoniem latu gadā) no valsts pamatbudžeta finansēto sociālo izmaksu apjoms. Līdz ar to 2014.gads būtu piemērotāks laiks pārskatīt ģimenes valsts atbalsta pasākumus, piemēram, mērķtiecīgāk strādājot pie nodokļu atvieglojumiem ekonomiski aktīvām ģimenēm.

Valdība uzdeva LM līdz 15.janvārim sagatavot koncepcijas projektu, kurā ietverti vairāki risinājuma varianti ģimenes valsts pabalsta turpmākai izmaksai. Veicot izmaiņas ģimenes valsts pabalsta izmaksā, valsts budžetā tiks ietaupīti 11,2 miljoni latu. Lēmumu par ģimenes valsts pabalsta izmaksu, sākot no 2011.gada 1.jūlija, pieņems valdība.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!