• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES parlamentu ģenerālsekretāru sanāksmi Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2011., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224604

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Gruzijas vēstnieka vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

20.01.2011., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES parlamentu ģenerālsekretāru sanāksmi Briselē

Saeimas sekretārs Kārlis Šadurskis 16. un 17.janvārī Briselē piedalījās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu parlamentu ģenerālsekretāru sanāksmē, lai sagatavotos gaidāmajai ES dalībvalstu parlamentu priekšsēdētāju konferencei, kas notiks no 3. līdz 5.aprīlim.

Apspriežot gaidāmās parlamentu priekšsēdētāju sanāksmes darbakārtību, ģenerālsekretāri diskutēja par nepieciešamību tajā iekļaut jautājumu par ES dalībvalstu finanšu situāciju, kā arī tā dēvētā Eiropas semestra sākšanu un šā jaunā finanšu uzraudzības mehānisma ietekmi uz nacionālajiem parlamentiem.

Paredzams, ka šā gada pirmajā pusē Eiropas semestris kļūs par vienu no būtiskākajiem pasākumiem ES izaugsmes un nodarbinātības veicināšanā, un liela loma šajā procesā būs arī nacionālajiem parlamentiem, kas ir atbildīgi par nacionālo budžetu plānošanu un pieņemšanu. Viena no Eiropas semestra prasībām būs dalībvalstu budžetu iesniegšana Eiropas Komisijā vēl pirms to apstiprināšanas nacionālajos parlamentos.

Plānots, ka cits būtisks gaidāmās ES parlamentu spīkeru sanāksmes darbakārtības jautājums būs parlamentārā sadarbības mehānisma izveide ES ārējās politikas un aizsardzības jomā.

Ģenerālsekretāru sanāksmes laikā K.Šadurskis pauda Saeimas atbalstu iecerētajai priekšsēdētaju konferences darbakārtībai. Saeimas sekretārs pauda cerību, ka par darbakārtības jautājumiem notiks auglīgas diskusijas un tiks panāktas atbilstošas vienošanās.

Tāpat ES parlamentu ģenerālsekretāru starpā izvērtās aktīva diskusija par Grieķijas parlamenta piedāvājumu veikt analīzi par ekonomiskās un finansiālās krīzes ietekmi uz parlamenta darba organizāciju. K.Šadurskis diskusijā uzsvēra, ka šādas informācijas apmaiņa ir nepieciešama, tomēr svarīgi ir skaidri definēt izpētes mērķi. Tāpat jākoncentrējas ne tikai uz administratīviem un finanšu jautājumiem, bet arī jāpievērš uzmanība tam, kā parlamenti krīzes ietekmē uzlabojuši sava darba efektivitāti.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!