• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Gruzijas vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2011., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224599

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ģimenes valsts pabalstu

Vēl šajā numurā

20.01.2011., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas darbdienas

Par Gruzijas vēstnieka vizīti Saeimā

Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Gruzijas parlamentu 13.janvārī tikās ar Gruzijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Konstantīnu Korkeliju. Deputāti iepazinās ar vēstnieka ziņojumu par situāciju Gruzijā pēc 2008.gada karadarbības un tai sekojošās Gruzijas teritoriju okupācijas, kā arī iztaujāja Gruzijas pārstāvi par konflikta atrisināšanas iespējām.

“Jūs zināt, ka Latvijas tauta un arī parlamenta deputāti izjūt dziļas simpātijas pret Gruziju,” uzsvēra sadarbības grupas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis, norādot, ka šāda veida tikšanās Latvijas parlamentā tiks rīkotas arī turpmāk gan sadarbības grupas ietvaros, gan citos formātos.

K.Korkelija izteica pateicību Latvijas parlamentam par līdz šim pausto atbalstu viņa valstij, īpaši par 2008.gada augustā pieņemto paziņojumu “Par Krievijas militāro uzbrukumu Gruzijai”, un pauda cerību, ka Latvija arī turpmāk atbalstīs Gruziju.

Dz.Zaķis uzsvēra, ka notikumi Gruzijā būs viens no diskusiju tematiem arī janvāra beigās gaidāmajās Saeimas ārpolitiskajās debatēs. Viņš arī norādīja, ka Latvijas un visas Eiropas pienākums ir panākt Krievijas karaspēka izvešanu no okupētajām Gruzijas teritorijām, kā arī augstu novērtēja Gruzijas prezidenta Mikheila Saakašvili pausto, ka šim procesam jānotiek diplomātisku pārrunu ceļā.

Savukārt Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš atzina, ka arī viņa vadītā komisija plāno uz tikšanos aicināt Gruzijas vēstniecības pārstāvjus, lai sāktu darbu pie dokumenta, kas atspoguļotu Latvijas parlamenta oficiālo viedokli par situāciju Gruzijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!