• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar "Carlsberg" viceprezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2011., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224355

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

14.01.2011., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar “Carlsberg” viceprezidentu

12.janvārī Rīgā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar lielākā alus ražotāja Ziemeļeiropā “Carlsberg Breweries” viceprezidentu Jornu Tolstrupu Rodi.

Tikšanās laikā tika pārrunāti turpmākie pasākumi Latvijas uzņēmējdarbības vides uzlabošanai alus un bezalkoholisko dzērienu ražošanas nozarē, nodokļu politikas jautājumi, kā arī spriests par “Carlsberg” turpmākajiem plāniem Baltijas valstīs.

Ministru prezidents informēja par ekonomisko situāciju un investīciju vidi Latvijā. Premjers norādīja, ka no 2010.gada sākuma bija vērojama makroekonomisko rādītāju uzlabošanās: trīs ceturkšņus pēc kārtas bija vērojama ekonomikas izaugsme par 0,8–0,9% salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni, un 2010.gada trešajā ceturksnī iezīmējās ekonomikas pieaugums gada griezumā par 2,7%. V.Dombrovskis pauda, ka ražošanas apjoms 2010.gada pirmajos trīs ceturkšņos pieauga par 13%, bet eksports – par 29%. Sarunā premjers norādīja globālās ekonomikas attīstības ietekmi uz Latvijas tautsaimniecības izaugsmi. Ministru prezidents uzsvēra, ka ekonomikas izaugsme ir pozitīvs signāls investīciju piesaistei Latvijā.

“Carlsberg” Ziemeļeiropas reģiona vecākais viceprezidents tikšanās laikā norādīja, ka “Carlsberg grupa” Baltijas valstu tirgos šobrīd saredz ekonomikas atveseļošanās pazīmes, tas lielā mērā iespējams, pateicoties profesionālam Latvijas valdības darbam. “Turpmākajos gados mēs saredzam perspektīvas Baltijas valstu tirgus izaugsmei, tādēļ, tiekoties ar Baltijas valstu augstākajām amatpersonām, rūpīgi izvērtējam dzērienu nozares attīstības iespējas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā,” tikšanās nozīmīgumu pamatoja J.T.Rode.

J.T.Rode atzina, ka tikšanās laikā ar V.Dombrovski guvis pārliecību: ja vien tiks pildīta iepriekš paustā apņemšanās tuvākajos gados Latvijā neuzlikt jaunus patēriņu ierobežojošus nodokļus vai citu veidu apgrūtinājumus biznesam, Latvijai ir visi priekšnosacījumi, lai jau šogad valsts ekonomika ieietu izaugsmes fāzē. “Guvām ticību, ka “Carlsberg” biznesa intereses turpmākajos gados Latvijā tiks aizstāvētas, lai nodrošinātu ilgtspējīgu uzņēmējdarbības attīstību,” pēc tikšanās viedokli pauda J.T.Rode.

Ministru prezidents sarunā norādīja, ka uzņēmējdarbības vides uzlabošana ir viena no valdības prioritātēm. V.Dombrovskis apliecināja, ka pēdējos divos gados ir intensīvi strādāts pie administratīvā sloga mazināšanas dažādās nozarēs. Premjers informēja, ka valdības iniciatīvas nodokļu politikas un citos uzņēmēju ietekmējošos jautājumos tiek plaši diskutētas sabiedrībā un saskaņotas ar nozaru nevalstiskajām organizācijām.

Sarunās piedalījās arī “Carlsberg” Latvijā piederošās alus darītavas “Aldaris” izpilddirektors Tomass Panteli, “Aldaris” valdes priekšsēdētāja Ināra Šure, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārā sekretāre Žaneta Mikosa un citi.

“Carlsberg grupa” ir lielākā alus ražotāja Ziemeļeiropā un ceturtā lielākā pasaulē. “Carlsberg” ir pārstāvēts vairāk nekā 150 valstīs, nodarbinot 45 tūkstošus darbinieku. Latvijas lielākā alus darītava “Aldaris” ietilpst “Carlsberg grupā”.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!