• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts kancelejas struktūras vienkāršošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2011., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224354

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 13.janvārī

Vēl šajā numurā

14.01.2011., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts kancelejas struktūras vienkāršošanu

Šodien stājas spēkā Ministru prezidenta Valda Dombrovska apstiprinātās izmaiņas Valsts kancelejas struktūrā un reglamentā, kas paredz Valsts kancelejas struktūras vienkāršošanu un atsevišķas izmaiņas struktūrvienību kompetencē. Līdzšinējo Valsts kancelejas direktora divu vietnieku amati tiek likvidēti. Turpmāk Valsts kancelejas direktora vietnieka pienākumus papildus saviem tiešajiem amata pienākumiem pildīs Juridiskā departamenta vadītājs. Visas struktūrvienības būs tieši pakļautas direktoram. Politikas koordinācijas departaments tiks pārveidots par Stratēģiskās analīzes departamentu.

Jaunizveidotā Stratēģiskās analīzes departamenta galvenie uzdevumi būs analītisko izvērtējumu sagatavošana par aktuāliem rīcībpolitikas jautājumiem, dalība vienotas valsts politikas plānošanas koordinācijā un īstenošanā, priekšlikumu sniegšana par valsts attīstības prioritātēm, valdības rīcības plāna izstrāde, valsts pārvaldes un cilvēkresursu attīstības politikas izstrāde un koordinācija, konsultēšana civildienesta jomā, priekšlikumu izstrāde valsts pārvaldes iestāžu un atbilstošo budžeta programmu optimizācijā, sadarbībā ar Valsts administrācijas skolu personāla apmācības plānošanas nodrošināšana, piedalīšanās ES struktūrfondu un citu finanšu un atbalsta instrumentu ieviešanā u.c.

Jaunā Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane pirms stāšanās amatā pauda, ka viņas darbības prioritātes būs saistītas ar Valsts kancelejas funkciju pārskatīšanu un valsts pārvaldes darbību reglamentējošo dokumentu revīziju, lai samazinātu administratīvo slogu valsts pārvaldē un efektivizētu Valsts kancelejas un ministriju sadarbību, kā arī valsts pārvaldes dialoga uzlabošanu ar sabiedrību.

Kopumā Valsts kancelejas direktora tiešā pakļautībā darbosies desmit departamenti un nodaļas. Valsts kancelejā strādā 119 darbinieki, Ministru prezidenta biroju ieskaitot. Ar reglamenta izmaiņu stāšanos spēkā Valsts kancelejas štatu saraksts ir samazināts par trim amata vietām. Darbs pie Valsts kancelejas funkciju pārskatīšanas turpināsies arī šogad.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!