• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas ielu, parku un laukumu nosaukumu precizēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.1999., Nr. 62/63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22425

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par šīgada 3.marta piketu Rīgā

Vēl šajā numurā

04.03.1999., Nr. 62/63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas ielu, parku un laukumu nosaukumu precizēšanu

Vakar, 3.martā, Rīgas domes Ielu, parku un laukumu nosaukumu precizēšanas komisija izskatīja rīdzinieka Egila Smilgas priekšlikumu par 13.janvāra ielas pārdēvēšanu par Kārļa ielu.

Tagadējā 13.janvāra iela, kas atrodas posmā no Stacijas laukuma līdz 11. novembra krastmalai, tika izveidota XVII — XVIII gadsimtā pilsētas nocietinājumu vaļņu iekšpusē daļēji virs aizbērtās Rīgas upes gultnes, un tās senākais nosaukums ir Kārļa iela (nosaukta Zviedrijas karaļa Kārļa XI vārdā, kurš aizstāvēja ne tikai Zviedrijas, bet arī Vidzemes zemnieku tiesības, ir dibinājis vairākas Vidzemes draudzes skolas, arī Lundas universitāti (1668.gadā) un atjaunojis Tērbatas universitāti). XVII gadsimta beigās Rīgā tika ierīkoti arī Kārļa vārti, kuri XVIII gadsimta sākumā līdz ar pilsētas aizsargvaļņiem nojaukti.

1930.gadā Kārļa iela tika pārdēvēta par 13.janvāra ielu.

Pilsētas ielu, parku un laukumu nosaukumu precizēšanas komisija, kuru vada Vides komitejas priekšsēdētājs Aivars Draudiņš, nolēma: pirms lemt par ielas nosaukuma maiņu, būtu jāveic rīdzinieku aptauja.

Rīgas Domes

informācijas dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!