• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par šīgada 3.marta piketu Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.1999., Nr. 62/63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22424

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais. 1. - 3. marts

Vēl šajā numurā

04.03.1999., Nr. 62/63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par šīgada 3.marta piketu Rīgā

Vakar, 3.martā, pulksten 16 Iekšlietu ministrijā valsts sekretāra Andra Stara vadībā notika kārtējā tiesībsargājošo institūciju koordinācijas darba grupas sēde. Darba grupas dalībnieki noklausījas Rīgas Galvenās policijas pārvaldes piekšnieka Aivara Griguļa informāciju par notikušo piketu Kronvalda parkā.

Saskaņā ar Rīgas domes rīkojumu sabiedriskajai oganizācijai "Kustība par sociālo taisnīgumu un līdztiesību Latvijā" bija izsniegta atļauja piketa rīkošanai vakar, 3.martā, no pulksten 13 līdz 14. Pikets bija veltīts Vladimira Artemjeva piemiņai, kurš pēc pērnā gada 3.marta piketa it kā bijis ievietots slimnīcā un 4.martā miris.

Faktiski Vladimirs Artemjevs jau iepriekš sirdzis ar dažādām slimībām un miris pagājušā gada 28.martā (ārstu konstatētais nāves cēlonis — izteikta galvas asinsvadu skleroze). Taču "Līdztiesība" vēlējās pieminēt V.Artemjevu, jo tieši viņš bija fiksēts televīzijas reportāžā.

Lai šī, 1999.gada 3.marta, piketa laikā nodrošinātu pasākumā iesaistīto policijas spēku un līdzekļu vienotu vadību, kā arī veiktu to darbības koordināciju, tika izveidots Rīgas Galvenās policijas pārvaldes operatīvais štābs. Iesaistīto spēku koordinācija notika pēc speciāli izstrādāta ceļu satiksmes un sabiedriskās kārtības nodrošināšanas plāna.

Lai gan Rīgas domei oficiāli bija pieteikti 100 dalībnieki, piketā piedalījās 1200 cilvēku. Pikets ilga no pulksten 12.30 līdz 14.15.

Pasākuma laikā tik aizturēts pilsonis Vadims Maksimenko, kurš piketa dalībniekiem izdalīja nacionālboļševistiskās partijas Magadanas nodaļas skrejlapas. Citi sabiedriskās kārtības noteikumi netika konstatēti.

Iekšlietu ministrs Roberts Jurdžs Rīgas Galvenās policijas pārvaldes un Pašvaldības policijas darbu sabiedriskās kārtības nodrošināšanā vakardienas piketa laikā novērtēja kā profesionālu un izteica cerību, ka policija spēs sabiedrisko kārtību tādā pašā līmenī uzturēt arī Rīgā plānotajos atceres pasākumos 16.martā.

Iekšlietu ministrijas

Preses un sabiedrisko attiecību

departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!