• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Nacionālā sporta padome: Par līdzekļu sadalījumu sportam 2011.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.2011., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224163

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienests: Par personas ienākumu deklarēšanu no kapitāla pieauguma

Vēl šajā numurā

12.01.2011., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Nacionālā sporta padome: Par līdzekļu sadalījumu sportam 2011.gadā

5.janvārī Latvijas Nacionālā sporta padome (LNSP) atbilstoši likumdošanā noteiktajai kārtībai lēma par 2011.gada valsts budžeta programmas “Sports” finanšu līdzekļu sadalījumu apakšprogrammām “Sporta federācijas un sporta pasākumi” un “Augstas klases sasniegumu sports”. Savukārt par apakšprogrammu “Sporta būves” LNSP vienojās, ka lēmums tiks pieņemts pēc papildu informācijas saņemšanas un izvērtēšanas. Kopumā valsts budžeta programmā “Sports” ir astoņas apakšprogrammas, no kurām par trim ir jālemj LNSP saskaņā ar tās kompetenci.

Likums “Par valsts budžetu 2011.gadam” nosaka, ka kopējais finansējums sportam 2011.gadā ir 13 913 135 lati, kas, salīdzinot ar 2010.gadu, ir par 700 000 latu mazāks.

LNSP lēma, ka apakšprogrammā “Sporta federācijas un sporta pasākumi” kopējā summa 2011.gadam ir 1 179 007 lati, kas paredzēti sporta federācijās nodarbināto sporta speciālistu darba samaksai, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un kā dotācija biedrībai “Latvijas Sporta federāciju padome”, t.sk. sadalei sporta federācijām.

Apakšprogrammā “Augstas klases sasniegumu sports” LNSP lēma, ka kopējais finansējums 2011.gadā ir 3 620 730 lati, kas paredzēts kā dotācija Latvijas Olimpiskās komitejas īstenotajām programmām, Latvijas olimpiskās vienības darbības nodrošināšanai, Latvijas Olimpiešu sociālā fonda darbības nodrošināšanai, Latvijas olimpiešu kluba darbības nodrošināšanai, Latvijas Olimpiskās akadēmijas darbības nodrošināšanai un Latvijas Sporta spēļu zinātniski metodiskajam centram.

Savukārt saskaņā ar Ministru kabineta 2009.gada 28.jūlija noteikumiem Nr.819 “Kārtība, kādā valsts finansiāli nodrošina valsts izlases komandu sporta spēlēs sagatavošanos un piedalīšanos Eiropas un pasaules čempionātu un olimpisko spēļu atlases turnīros un finālsacensībās” ir jānosaka minētās pozīcijas finansējuma avoti un apmērs.

Ievērojot noteikto kārtību, izskatot šo jautājumu un balsojot, ar deviņām balsīm “par” tika nolemts: lai finansiāli nodrošinātu Latvijas izlases komandu sagatavošanos un piedalīšanos starptautiskajās sacensībās, no apakšprogrammas “Augstas klases sasniegumu sports” tiks piešķirti 422 000 lati.

Vienlaikus šis LNSP balsojums noteica, ka, ievērojot jaunatnes sportu kā vienu no prioritāri atbalstāmajām jomām, Latvijas starptautiskās atpazīstamības veicināšanu, garantijas par citu lielāku finansējuma avotu piesaisti, ekonomiska rakstura ieguvumu pamatojumu no starptautisku sacensību rīkošanas, tajā skaitā pašvaldībām, kā arī kopējo valsts finansiālo situāciju, 155 000 latu (no prasītājiem 200 000 latu) no apakšprogrammas “Sporta federācijas un pasākumi” tiks piešķirti Latvijas Basketbola savienībai U-19 pasaules vīriešu čempionāta basketbolā norisei Latvijā šā gada vasarā.

Tāpat sanāksmē tika pieņemts lēmums, ka LNSP izstrādās kārtību, kādā sporta veidu federācijas piesaka un kādā tiek saskaņota starptautiska līmeņa sacensību rīkošana Latvijā, lai nodrošinātu šā procesa savlaicīgumu un plānveidību. Paredzēts, ka kārtības projekts tiks skatīts nākamajā LNSP sēdē martā.

LNSP atzina arī biedrības “Latvijas Raketlona federācija” un “Latvijas Svarbumbu celšanas asociācija”. Vienlaikus, izskatot biedrības “Latvijas Sporta federāciju padome” 2010.gada 20.decembra vēstuli par sporta federāciju atzīšanu, LNSP, ievērojot noklusējuma procedūru, saskaņā ar Sporta likuma Pārejas noteikumu 8.punktā un Ministru kabineta 2009.gada 8.decembra noteikumu Nr.1396 “Sporta federāciju atzīšanas un atzīto sporta federāciju kontroles kārtība” 7.punktā noteikto atbalstīja biedrību “Latvijas Novusa federācija” un “Latvijas Ugunsdzēsības sporta federācija” atzīšanu.

Saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada 23.jūlija noteikumu Nr.422 “Latvijas Nacionālās sporta padomes nolikums” 5.punktu tika ievēlēts tās priekšsēdētāja vietnieks – biedrības “Latvijas Sporta federāciju padome” prezidents Andris Kalniņš.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!