• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par darba grupu budžeta konsolidācijas un reformu īstenošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2011., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224076

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija: Par valsts budžeta mērķdotācijām pedagogu atalgojumam

Vēl šajā numurā

11.01.2011., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par darba grupu budžeta konsolidācijas un reformu īstenošanai

7.janvārī notika finanšu ministra Andra Vilka vadītās darba grupas pirmā sēde. Darba grupa izveidota Koalīcijas sadarbības padomes uzdevumā, lai sagatavotu priekšlikumus 2011.gadā realizējamajiem rīcības virzieniem gan reformu jomā, gan uz iespējamiem konsolidācijas pasākumiem šajā un 2012.gadā.

“Pirmajā darba grupas sēdē mēs vienojāmies par darba mērķiem, sadarbības principiem, kā arī mandātu un darba metodēm. Mūsu uzdevums ir piedāvāt Koalīcijas sadarbības padomei, kā arī visai sabiedrībai kvalitatīvus un ilgtermiņa risinājumus publiskā sektora reformām, tādējādi laikus sākot darbu pie nākamā gada budžeta izstrādes. Latvija turpinās jau uzsākto ceļu uz sabalansētu budžetu, lai 2014.gadā pievienotos eirozonai,” norāda darba grupas vadītājs finanšu ministrs A.Vilks.

Sēdes laikā katrs darba grupas loceklis ir paudis savu redzējumu par iespējamiem priekšlikumiem reformu īstenošanai, kā arī iepazīstināja ar savu redzējumu un viedokli par turpmāko sadarbību.

Visi darba grupas locekļi ir vienisprātis, ka tās mērķis ir ne tikai sagatavot priekšlikumus šā gada budžeta papildu konsolidācijai, bet primāri diskutēt par kvalitatīviem ilgtermiņa pasākumiem, kas nestu ievērojamu pienesumu publiskā sektora reformām, kā arī ilgtermiņā visam valsts budžetam.

Nākamajā sēdē darba grupas locekļi sāks debates par iespējamiem pasākumiem nozaru griezumā, kā arī izvērtēs starptautisko partneru paustos viedokļus par papildu nepieciešamajiem budžeta konsolidācijas pasākumiem.

Ir jāatzīmē, ka darba grupas locekļi ir ne tikai eksperti, bet viņu darbības lauks ikdienā ir saistīts ar kādu no konkrētajām nozarēm, tā piemērām, darbs pašvaldībās, izglītības, sociālajā vai finanšu sektorā.

Darba grupas vadītājs ir finanšu ministrs. Darba grupā strādā arī Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre Ilze Viņķele, Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Klāvs Olšteins, Tieslietu ministrijas padomnieks Gatis Kokins, Saeimas deputāts Didzis Zemmers, Liepājas domes izpilddirektora vietnieks, Finanšu pārvaldes vadītājs Ronalds Fricbergs, Ventspils domes pārstāve Inta Komisāre, kā arī Banku augstskolas asociētais profesors Jānis Grasis.

Aleksis Jarockis, finanšu ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!