• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par sadarbību ar NVO būvniecības speciālistu sertificēšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2011., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223965

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis

Vēl šajā numurā

07.01.2011., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par sadarbību ar NVO būvniecības speciālistu sertificēšanā

6.janvārī ekonomikas ministrs Artis Kampars un biedrības “Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģiju inženieru savienība” valdes priekšsēdētājs Arturs Lešinskis parakstīja līgumu, ar kuru biedrībai tiek deleģēta būvniecības speciālistu sertificēšana un apmācība vairākās jomās.

Līgums tiek slēgts, lai nodrošinātu efektīvāku valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu, deleģējot sertificēšanas un uzraudzīšanas funkciju nevalstiskajai organizācijai. Līguma noslēgšana sekmēs būvniecības kvalitātes uzlabošanos, sākot no speciālistu sagatavošanas līdz darba kvalitātes uzraudzībai.

“Uzskatu, ka sadarbības nostiprināšana ar juridisku līgumu, kā arī ministrijas funkciju nodošana nevalstiskai organizācijai sekmēs kvalitatīvāku, kompetentāku un augstvērtīgāku sertificēšanu būvniecības jomā. Vienmēr esmu uzsvēris nepieciešamību stiprināt sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām, kas tikai uzlabos sniegto pakalpojumu kvalitāti un uzraudzību,” parakstot līgumu, uzsvēra ekonomikas ministrs A.Kampars.

A.Kampars arī norādīja, ka šā līguma parakstīšana ir tikai pirmais solis tālākai un plašākai sadarbībai ar nevalstiskajām organizācijām.

Saskaņā ar līgumu biedrība piešķirs, pagarinās, apturēs un anulēs būvprakses sertifikātus ēku apkures, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas sistēmu, siltumapgādes sistēmu, aukstumsistēmu, dabasgāzes apgādes sistēmu, ūdens apgādes un kanalizācijas sistēmu, biogāzes ieguves un apgādes sistēmu jomā.

Tāpat biedrība piešķirs, pagarinās, apturēs un anulēs energoauditoru sertifikātus ēkas energoefektivitātes novērtēšanai un ēkas energoefektivitātes sertifikāta izsniegšanai, projektējamu jaunbūvju un rekonstruējamu ēku energoefektivitātes novērtēšanai un ēkas energoefektivitātes pagaidu sertifikāta izsniegšanai, apkures katlu un gaisa kondicionēšanas sistēmu energoefektivitātes pārbaudei un pārbaudes akta izsniegšanai.

Līgums arī paredz, ka biedrībai būs pienākums rīkot kvalifikācijas celšanas pasākumus sertificētajām personām.

Biedrība pēc ministrijas pieprasījuma sniegs jebkuru informāciju un dokumentus, kas saistīti ar deleģētā uzdevuma izpildi. Savukārt ministrija turpinās uzturēt būvprakses un arhitektu prakses sertifikātu reģistru. Biedrības pieņemtos lēmumus varēs apstrīdēt Ekonomikas ministrijā.

Līgums par šo uzdevumu izpildi noslēgts uz trīs gadiem.

Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!