• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Vienojoties par turpmāko sadarbību ar tautiešiem ārzemēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2011., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223963

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par sadarbību ar NVO būvniecības speciālistu sertificēšanā

Vēl šajā numurā

07.01.2011., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Vienojoties par turpmāko sadarbību ar tautiešiem ārzemēs

6.janvārī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis un Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) priekšsēdis Mārtiņš Sausiņš ar parakstiem apstiprināja Ārlietu ministrijas un Pasaules brīvo latviešu apvienības sadarbības memorandu.

Memoranda mērķis ir pilnveidot Ārlietu ministrijas sadarbību ar diasporu, stiprinot tās piederības sajūtu savai etniskajai dzimtenei, kā arī kopīgiem spēkiem veicināt Latvijas valstij un tautai pienācīgu vietu pasaules politiskajos, ekonomiskajos un kultūras procesos.

Abas puses vienojās par sadarbības pamatprincipiem, lai veicinātu latviešu valodas un kultūras uzplaukumu un ciešu informatīvo saišu veidošanu starp ministriju un diasporu, lai sekmētu Latvijas tautas kultūras, ekonomisko un politisko interešu īstenošanu.

“Mēs skaidri pasakām, ka Latvijas valsts interesēs ir uzturēt iespējami ciešas saites ar ārzemēs dzīvojošiem tautiešiem. Tāpat esam devuši augstu novērtējumu lielajam ieguldījumam, ko devuši tautieši ārzemēs, saglabājot un kopjot valodu un kultūru, stiprinot nacionālo pašapziņu un aizstāvot latviešu tautas tiesības uz savu neatkarīgu valsti. Tālākie soļi būs ilglaicīga Ārlietu ministrijas un PBLA kopīgas rīcības plāna izstrāde. Diaspora ir ciešāk jāiesaista visos Latvijas procesos,” uzsvēra ārlietu ministrs.

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!