• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ķīnas vicepremjere Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.03.1999., Nr. 60/61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22374

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie jums dodas 3.burtnīca

Vēl šajā numurā

03.03.1999., Nr. 60/61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ķīnas vicepremjere Rīgā

Vakar, 2.marta vakarā, Latvijā oficiālā vizītē ieradās

Ķīnas Tautas Republikas vicepremjere U I ( Wu Yi )

Ķīnas Tautas Republikas valdības vadītāja vietnieci U I

(pa kreisi) Rīgas lidostā vakar, 2.martā pl.19.45, sagaidot, — ĶTR vēstnieks Jao Peišens (pa labi)

Šodien, 3.martā, augstās viešņas darba diena sāksies, tiekoties ar Ministru prezidenta biedru, satiksmes ministru Anatoliju Gorbunovu. Pēc tam Ķīnas vicepremjere tiksies ar Latvijas Valsts prezidentu Gunti Ulmani, bet pēcpusdienā — ar Ministru prezidentu Vili Krištopanu. Šodien augstā viešņa apmeklēs arī uzņēmumu "Aldaris" un tiksies ar tā vadību.

Rīt, vizītes noslēguma dienā, Ķīnas vicepremjere tiksies ar mūsu valsts ekonomikas ministru Aināru Šleseru. Pēc tam Ministru kabinetā paredzēts parakstīt Latvijas un Ķīnas līgumu par civilo gaisa satiksmi. Līgumu no Latvijas puses parakstīs Ministru prezidenta biedrs, satiksmes ministrs Anatolijs Gorbunovs, no Ķīnas puses — Ķīnas civilās administrācijas viceministrs Bao Peide. Rīt paredzēts arī parakstīt Latvijas Republikas un Ķīnas Tautas Republikas valdības līgumu par sadarbību atbilstības novērtēšanas jomā importa un eksporta precēm — šo līgumu parakstīs mūsu valsts ekonomikas ministrs Ainārs Šlesers un Ķīnas Importa un eksporta inspekcijas un karantīnas valsts administrācijas direktors Tjaņs Dzundži ( Tian Zunzhi ). Rīt paredzēts parakstīt arī Latvijas Republikas valdības un Ķīnas Tautas Republikas līgumu par Ķīnas valdības dāvinājumu. Notu apmaiņu veiks Ķīnas ārējās tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības viceministrs Džans Sjangs ( Zhang Xiang ) un mūsu valsts Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš.

Pēc līgumu parakstīšanas ceremonijas paredzēta Ķīnas Tautas Republikas vicepremjeres U I un Latvijas Republikas Ministru prezidenta biedra, satiksmes ministra Anatolija Gorbunova kopīga preses konference, kurā piedalīsies arī ekonomikas ministrs Ainārs Šlesers un Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš.

 

Viņas ekselence U I, Ķīnas Tautas Republikas vicepremjere, dzimusi 1938.gadā Huņbejas provincē. No 1956. līdz 1962.gadam studējusi Nacionālās aizsardzības departamenta Ziemeļrietumu inženieru institūtā, bet pēc tam beigusi Pekinas Naftas koledžu. 1962.gadā iestājusies Ķīnas Komunistiskajā partijā. No 1962.līdz 1965. gadam strādājusi par tehniķi, pēc tam par ierēdni Landžouas naftas pārstrādes rūpnīcā, vēlāk divus gadus — par tehniķi Naftas ražošanas ministrijas tehnoloģijas departamentā. No 1976.līdz 1988.gadam U I strādājusi Duņfaņhuņas naftas pārstrādes rūpnīcā Pekinā, kur savu karjeru sākusi kā tehniķe, pēc tam kļūstot par tehnoloģijas nodaļas vadītāju, galveno inženieri un direktora vietnieci. 1983.gadā iecelta par Jaņšaņas Naftas un ķīmiskās korporācijas direktora vietnieci Pekinā. Vēlāk ievēlēta arī par Ķīnas Komunistiskās partijas Komitejas sekretāri. No 1988.līdz 1991.gadam — Pekinas mēra vietniece. No 1991.līdz 1993.gadam — Ķīnas Ārējo tirdzniecisko sakaru un tirdzniecības ministra vietniece. No 1993.līdz 1997.gadam — Ķīnas ārējās tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības ministre. 1997.gadā ievēlēta par Ķīnas Komunistiskās partijas centrālkomitejas politbiroja locekļa kandidāti. Kopš pērnā gada marta ir Ķīnas Komunistiskās partijas centrālkomitejas politbiroja kandidāte, kā arī Valsts domes locekle un premjera vietniece tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības jautājumos.

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!