• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie jums dodas 3.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.03.1999., Nr. 60/61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22373

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Mēmeles tilta rekonstrukciju Bauskā

Vēl šajā numurā

03.03.1999., Nr. 60/61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie jums dodas 3.burtnīca

Godātie lasītāji, valsts normatīvo tiesību aktu kārtējā burtnīca pie Jums dodas ar likumiem, kas pieņemti Saeimā 21. un 28.janvārī, bet izsludināti "Latvijas Vēstnesī" no 3. līdz 17.februārim, un Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 20.janvāra līdz 2.februārim. Ziemas sesijas pirmajā sēdē, 14.janvārī, galīgajā lasījumā netika pieņemts neviens likums. Otrajā sēdē, 21.janvārī, pieņemti trīs likumi: grozījumi Alkohola aprites likumā un grozījumi likumos "Par nekustamā īpašuma nodokli" un "Par muitas nodokli (tarifiem)". No desmit likumiem, kas pieņemti 28.janvārī, deviņi attiecas uz mūsu valsts starptautiskajiem līgumiem. Ratificēts Latvijas Republikas un Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) sadarbības memorands, Latvijas Republikas un Singapūras Republikas līgums par ieguldījumu savstarpēju veicināšanu un aizsardzību, Latvijas Republikas un Slovēnijas Republikas nolīgums par starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu un Protokols par Čikāgas 1944.gada Konvencijas par starptautisko civilo aviāciju četrvalodīgā teksta autentiskumu, kā arī pieci protokoli par grozījumiem šajā konvencijā. Grozījums izdarīts Valsts statistikas likumā. Visi šie likumi jau ir stājušies spēkā.

Ministru kabinets apstiprinājis Latvijas Mākslas akadēmijas Satversmi. Izdoti noteikumi par kārtību, kādā ar nekustamā īpašuma nodokli neapliek zemi, kuru aizņem jaunaudzes. Jaunaudzes un apmežojumi jaunaudžu vecumā var būt tādi, kur skuju koki un cietie lapu koki nav vecāki par četrdesmit gadiem, mīkstie lapu koki nav vecāki par divdesmit gadiem, bet baltalkšņi — par desmit gadiem. Pielikumā ir pilsētu un lauku teritoriju meža zemes vidējais novērtējums — balles par hektāru, kā arī ģeogrāfiskā novietojuma vidējais koeficients. Saskaņā ar likumu "Par akcīzes nodokli naftas produktiem" izdoti noteikumi par kārtību, kādā ar akcīzes nodokli apliek naftas gāzes un pārējos gāzveida ogļūdeņražus. Ministru kabinets izdevis jaunus noteikumus par izlidošanas nodevu pasažieriem, kuri no lidostas "Rīga" izlido uz ārzemēm. Izdoti arī noteikumi "Apdrošināto aizsardzības fonda līdzekļu glabāšanas kārtība". Šī fonda līdzekļus veido apdrošinātāju iemaksas un procenti par fonda līdzekļu ieguldīšanu. Valsts kasē jāatver speciālie konti šo līdzekļu glabāšanai — atsevišķi dzīvības apdrošināšanas sabiedrību iemaksām un pārējo apdrošinātāju izmaksām. Grozījumi izdarīti "Noteikumos par fondiem, kuru iemaksātās stipendijas nav apliekamas ar iedzīvotāju ienākuma nodokli". Tādi ir "Sorosa fonds—Latvija", Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Kultūras fonds, Latvijas Bērnu fonds, Latvijas Izglītības fonds un Jaunrades fonds. Noteikumi par sadarbību transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas informācijas apmaiņā nosaka institūcijas, kurām jāizveido konkrēta datu bāze, un šo datu apmaiņas principus. Pielikumā doti DBF formātā izmantojamo datu lauku garumi un secība. Četri noteikumi izdoti saskaņā ar Pilsonības likumu. Tie ir grozījumi "Naturalizācijas pārvaldes nolikumā", "Naturalizācijas iesniegumu pieņemšanas un izskatīšanas kārtība", "Kārtība, kādā tiek iesniegts un izskatīts iesniegums par bērna atzīšanu par Latvijas pilsoni" un "Noteikumi par latviešu valodas prasmes un Latvijas Republikas Satverses pamatnoteikumu, valsts himnas teksta un Latvijas vēstures zināšanu pārbaudi personām, kuras vēlas iegūt Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā". Noteikumiem ir vairāki pielikumi ar iesniegumu un citu veidlapu paraugiem. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!