• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izmaiņām normatīvajos aktos ar 1.janvāri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2010., Nr. 206 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223692

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izmaiņām sociālajā jomā 2011.gadā

Vēl šajā numurā

30.12.2010., Nr. 206

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izmaiņām normatīvajos aktos ar 1.janvāri

2011.gada 1.janvārī spēkā stājas Dzīvokļa īpašuma likums, kurā noteikts dzīvokļa īpašuma statuss, dzīvokļa īpašnieka tiesības, pienākumi un atbildība, kā arī dzīvokļu īpašnieku kopības kompetence un lēmumu pieņemšanas kārtība.

Tāpat 1.janvārī stājas spēkā grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas nosaka kredītu devēja pienākumu izvērtēt patērētāja spēju pildīt līgumā noteiktās saistības, kā arī paredz patērētāja tiesības saistībā ar kredītā iegādātām precēm un pakalpojumiem. Papildus minētajam no 1.janvāra patērētājam būs tiesības 14 dienu laikā atteikties no noslēgtā kreditēšanas līguma, nesniedzot nekādu pamatojumu.

Vienlaikus spēkā stājas 28.decembra Ministru kabineta (MK) sēdē akceptētie MK noteikumi “Noteikumi par patērētāja kreditēšanu”, kas izstrādāti, lai paaugstinātu patērētāju aizsardzību, slēdzot kreditēšanas līgumus, kā arī definētu lombardu darbības nosacījumus. MK noteikumos noteiktas prasības patērētāja kreditēšanas līgumam un tajā ietveramai informācijai, kā arī gada procentu likmes aprēķināšanas metode, aprēķinā ņemot vērā visas ar kreditēšanas līgumu saistītās izmaksas. Tāpat MK noteikumos noteikts, kāda informācija patērētājam būtu jāsaņem pirms kreditēšanas līguma noslēgšanas, kā arī definētas prasības attiecībā uz patērētāja kreditēšanas pakalpojumu reklāmas saturu.

1.janvārī stājas spēkā arī Latvijas būvnormatīvs LBN 007-10 “Nekaitīguma prasības būvēm”, kurš izvirza konkrētas nekaitīguma prasības būvēm un tajās iebūvējamiem būvizstrādājumiem, kas būtiski ierobežos smago metālu un dažu organisko savienojumu esamību būvizstrādājumos. Būvnormatīvs tika izstrādāts, lai uzlabotu situāciju būvizstrādājumu tirgū un ierobežotu bīstamu ķīmisku vielu saturošu būvizstrādājumu izmantošanu būvniecībā, kas var nelabvēlīgi ietekmēt vidi, būt kaitīgi būves lietotājiem, kā arī nelabvēlīgi ietekmēt apkārtējo iedzīvotāju veselību.

Valsts statistiskā informācija, ko piešķirto budžeta līdzekļu ietvaros 2011.gadā apkopos Centrālā statistikas pārvalde, ministrijas un citas valsts institūcijas, ietverta 2010.gada 14.decembra MK noteikumos Nr.1115 “Noteikumi par Valsts statistiskās informācijas programmu 2011.gadam”.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!