• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar uzņēmējiem apspriežot ārējo ekonomisko sakaru jautājumus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2010., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222577

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.12.2010., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar uzņēmējiem apspriežot ārējo ekonomisko sakaru jautājumus

8.decembrī Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar 60 dažādu Latvijas nozaru uzņēmējiem, lai apspriestu jautājumus, kas aktualizējami tuvāko ārvalstu vizīšu laikā. Sarunā ar uzņēmējiem tika diskutēts par jautājumiem, kas ir būtiski Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča valstsvizītes laikā 15. un 16.decembrī, Azerbaidžānas prezidenta Ilhama Alijeva oficiālās vizītes laikā nākamā gada 17. un 18.janvārī, kā arī Valsts prezidenta Valda Zatlera vizītes laikā Krievijā 19.–21.decembrī.

Valsts prezidents informēja, ka gan Ukrainas, gan Azerbaidžānas prezidentu vizīšu laikā Rīgā notiks uzņēmēju biznesa forumi. Savukārt Latvijas Valsts prezidenta vizītes laikā Krievijas Federācijā biznesa forums plānots gan Maskavā, gan Sanktpēterburgā.

Tikšanās turpinājumā Valsts prezidents aicināja uzņēmējus sniegt informāciju par plānotajiem investīciju projektiem tautsaimniecības ilgtermiņa attīstībai un tiem, kuri potenciāli varētu piesaistīt ārvalstu investoru interesi.

Savukārt uzņēmēji sniedza savu skatījumu un informēja par biznesa attīstībai būtiskākajiem jautājumiem atsevišķās nozarēs. Krievijas vizītes kontekstā uzņēmēji uzsvēra starpvaldību līgumu parakstīšanas nozīmību biznesa attīstībai, it īpaši uzsverot līgumu par dubulto nodokļu neaplikšanu.

Vairāki uzņēmējdarbības vides pārstāvji atsaucās Valsts prezidenta aicinājumam sniegt atgriezenisko saiti par ekonomisko sadarbību un sasniegumiem, kas veidojušies iepriekšējo vizīšu laikā. Vairāki uzņēmēji minēja konkrētus sadarbības piemērus, īpaši pēc V.Zatlera valstsvīzītes Azerbeidžānā, kas ir ievērojami veicinājuši uzņēmumu apgrozījuma pieaugumu.

Tikšanās laikā Valsts prezidents apliecināja gatavību turpināt dialogu ar uzņēmējiem un aicināja uzņēmējus sniegt priekšlikumus nākamajās tikšanās reizēs apspriežamajiem jautājumiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!