• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu strukturālo reformu ieviešanai valsts pārvaldē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2010., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222410

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

08.12.2010., Nr. 194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu strukturālo reformu ieviešanai valsts pārvaldē

7.decembrī izsludināts iepirkums par pētījumiem funkciju auditu veikšanai Eiropas Sociālā fonda projekta “Atbalsts strukturālo reformu ieviešanai valsts pārvaldē” ietvaros. Piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir 5.janvāris.

Saskaņā ar Funkciju audita komisijas apstiprināto funkciju auditu plānu, ESF projekta “Atbalsts strukturālo reformu ieviešanai valsts pārvaldē” ietvaros katru gadu tiks veikti 2–4 atbalstošie pētījumi funkciju auditu veikšanai.

2011.gada sākumā plānots sākt pētījumu veikšanu šādās funkciju auditu jomās:

• Nacionālā attīstības plāna 2007.–2013.gadam izstrādes procesa, īstenošanas un novērtēšanas mehānisma izvērtējums un rekomendāciju izstrāde;

• valsts dibināto un finansēto fondu darbības un finanšu līdzekļu izlietošanas lietderības un normatīvā regulējuma analīze un rekomendāciju izstrāde.

Ņemot vērā, ka Nacionālais attīstības plāns ir augstākais valsts vidēja termiņa attīstības plānošanas dokuments un tā kvalitātei ir izšķiroši svarīga nozīme valsts konkurētspējas paaugstināšanā un attīstības nodrošināšanā, pirms sākt Nacionālā attīstības plāna 2014.–2020.gadam izstrādi, Ministru kabinets 2010.gada 28.septembrī (prot. Nr.49, 34.§) Valsts kancelejai uzdevis nodrošināt neatkarīgu līdzšinējā Nacionālā attīstības plāna 2007.–2013.gadam izstrādes procesa, īstenošanas un novērtēšanas mehānisma izvērtējumu, lai novērstu iepriekšējā perioda nepilnības un sniegtu rekomendācijas nākamajam plānošanas periodam. Izvērtējums tiks nodrošināts Funkciju audita formā saskaņā ar Ministru kabineta 2009.gada 27.janvāra instrukcijā Nr.3 “Kārtība, kādā plāno un veic valsts pārvaldes funkciju auditu un ievieš funkciju audita ieteikumus” ietvertajiem principiem.

Lai izvērtētu valsts dibināto fondu darbības lietderību un nepieciešamību un lai nodrošinātu to efektīvu un caurskatāmu darbību, kā arī izveidotu vienotu fondu dibināšanas un funkcionēšanas mehānismu (t.sk. ieņēmumu un izdevumu administrēšanas kārtību), jāveic vispusīgs un detalizēts pētījums par Latvijā esošo situāciju un šābrīža fondu darbības efektivitāti, kā arī ārvalstīs pastāvošajiem fondu dibināšanas un darbības mehānismiem, to stiprajām un vājajām pusēm, ietekmi uz fondu mērķu sasniegšanu, kā rezultātā tiktu izstrādāts vienots fondu juridiskais statuss, kā arī detalizēta ieņēmumu un izdevumu administrēšanas kārtība. Tāpat arī izvērtējama atsevišķu fondu administrāciju apvienošanas iespēja gan resoru, gan starpresoru ietvaros, tādējādi veicinot fondu līdzekļu ekonomiskāku un efektīvāku izlietojumu un novēršot fondu mērķu pārklāšanos.

Neatkarīgu ekspertu piesaiste funkciju auditu veikšanai sniegs objektīvu izvērtējumu minētajās jomās un nodrošinās rekomendāciju izstrādi situācijas uzlabošanai.

Iepirkuma dokumentācija izstrādāta sadarbībā ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju.

Konkursa rezultātā tiks izvēlēts saimnieciski izdevīgākais piedāvājums, ņemot vērā gan pakalpojuma cenu, gan arī piedāvājuma kvalitāti.

Iepirkumu 100% apmērā finansē Eiropas Savienība ar Eiropas Sociālā fonda starpniecību. Projektu ievieš Valsts kanceleja sadarbībā ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru. Projekta “Atbalsts strukturālo reformu ieviešanai valsts pārvaldē” mērķis ir sekmēt valsts konkurētspējas paaugstināšanos, īstenojot efektīvu strukturālo reformu ieviešanu valsts pārvaldē, kā arī paaugstinot reformu plānošanas, ieviešanas un uzraudzības instrumentu kvalitāti.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!