• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Par veselības nozares nākamā gada budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2010., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222387

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atklājot Šimona Dubnova Rīgas Ebreju vidusskolas jaunās telpas

Vēl šajā numurā

08.12.2010., Nr. 194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Par veselības nozares nākamā gada budžetu

“Rūpīgi izvērtējot nepieciešamo finansējuma samazinājumu un veidus, kā to panākt, Veselības ministrijas piedāvātais 2011.gada budžets ne tikai nepasliktinās veselības aprūpes pieejamību, bet arī atspoguļo pārmaiņas nozarē pēc būtības. Uzskatu, ka šobrīd tas ir labākais iespējamais risinājums,” norāda veselības ministrs Juris Bārzdiņš. “Vēlos noraidīt sabiedrībā uzvirmojušās bažas par slimnīcu slēgšanu. Neviena slimnīca netiks slēgta. Arī iepriekš strukturālo reformu gaitā slimnīcu pārprofilēšanas rezultātā slimnīcas nav slēgtas – tās turpina strādāt kā veselības aprūpes iestādes, kur pacienti saņem kvalitatīvu, bet izmaksu ziņā lētāku medicīnisko palīdzību. Savukārt izmaksu efektīvāka ārstēšana slimnīcās, plašāka palīdzība pie ģimenes ārstiem un ambulatorajā sektorā ir veids, kā nākotnē samazināt lielos pacientu līdzmaksājumus par ārstēšanos slimnīcās, veiktajiem izmeklējumiem, kompensējamajiem medikamentiem un medicīnas ierīcēm.”

Jau ziņots, ka finansējuma samazināšana par 12,3 miljoniem latu tiks īstenota trīs virzienos: samazinot finansējumu valsts budžeta iestādēm, liekot uzsvaru uz ambulatorās aprūpes un dienas stacionāru plašāku izmantošanu slimnīcās, kā arī panākot medikamentu ražotāju cenu samazinājumu un veicinot racionālu zāļu lietošanu.

Finansējuma samazinājums valsts budžeta iestādēm (Veselības ministrijai un tās trīs padotības iestādēm, Latvijas Infektoloģijas centram, Valsts asinsdonoru centram un Rīgas Stradiņa universitātei) tiks panākts, turpinot strukturālās reformas, apturot investīcijas un optimizējot darba procesus, bet nodrošinot visas līdzšinējās pamatfunkcijas.

Ārstniecības jomā samazinājumu panāks, ieviešot vienādus zemākos pakalpojumu apmaksas tarifus, liekot uzsvaru uz ambulatorās aprūpes un dienas stacionāru plašāku izmantošanu slimnīcās un mainot gultu profilus deviņās slimnīcās uz dienas stacionāriem vai aprūpes slimnīcām.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!