• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2010.gada 25.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2010., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222060

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas un Āfrikas valstu sadarbību tūkstošgades attīstības mērķu sasniegšanā un nabadzības mazināšanā

Vēl šajā numurā

01.12.2010., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2010.gada 25.novembrī

SM: Par autoceļu lietošanas nodevas jeb eirovinjetes ieviešanas atlikšanu līdz 2014.gadam

25.novembrī valdība atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) ierosinājumu atlikt autoceļu lietošanas nodevas jeb eirovinjetes ieviešanu līdz 2014.gadam. Tas nepieciešams, izvērtējot vispārējo ekonomisko situāciju valstī, kā arī kavēšanos nolīgumu grozījumu saskaņošanā ar Krieviju un Baltkrieviju.

Eirovinjetes ieviešanu no 2014.gada 1.janvāra paredz SM izstrādātais likumprojekts “Grozījumi Autoceļu lietošanas nodevas likumā”.

Ieviešanas termiņu aicinājusi pagarināt biedrība “Lauksaimnieku organizācijas sadarbības padome”. Konsultācijas notikušas arī ar Zemnieku saeimu un Autopārvadātāju asociāciju “Latvijas Auto”. Aicinājums ir pamatots ar lūgumu nepalielināt finansiālo slogu Latvijas autopārvadātājiem un lauksaimniekiem.

Turklāt Krievijas Federācija un Baltkrievijas Republika pagaidām nav saskaņojušas Latvijas Republikas ierosinātos grozījumus valdību nolīgumos par automobiļu starptautisko satiksmi. Šie nolīgumi paredz savstarpējus atbrīvojumus no nodokļiem un valsts nodevām, kas saistītas ar autoceļu izmantošanu vai uzturēšanu. Savukārt nodevas ieviešana un piemērošana pārējiem valstu pārvadātājiem, kamēr nav grozīti minētie nolīgumi ar Baltkrieviju un Krieviju, nostādītu viņus nevienlīdzīgā stāvoklī.

Grozījumi likumā paredz, ka nodeva nebūs jāmaksā par transportlīdzekļiem, kuri var tikt iesaistīti robežkontroles pasākumu, ugunsgrēku dzēšanas un glābšanas darbu, kā arī sabiedriskās kārtības nodrošināšanā. Tā nebūs jāmaksā arī par transportlīdzekļiem, kas ir atbrīvoti no prasības uzstādīt darba un atpūtas laika reģistrācijas kontrolierīces, kā arī par laiku, ko transportlīdzeklis pavada rindā, gaidot atļauju šķērsot valsts robežu, izbraucot no Latvijas.

Nodevas mērķis ir veicināt valsts galveno autoceļu uzturēšanu un attīstību, kā arī videi draudzīgāku transportlīdzekļu izmantošanu. Eirovinjeti maksās transportlīdzekļa turētājs, vadītājs vai īpašnieks par noteiktu valsts galveno autoceļu posmu izmantošanu. Maksājums attieksies uz kravu pārvadājumiem paredzētu transportlīdzekli, kura pilna masa ir lielāka par 12 tonnām. Nodevu maksā atkarībā no transportlīdzekļa motora izmešu, asu skaita un laika, kurā paredzēts lietot galvenos autoceļus.

Satiksmes ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!