• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par VID turpmākās darbības prioritātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2010., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221985

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrs: Iepazīstinot Valsts prezidentu ar saviem darba uzstādījumiem

Vēl šajā numurā

30.11.2010., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par VID turpmākās darbības prioritātēm

26.novembrī finanšu ministrs Andris Vilks, tiekoties ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori Neliju Jezdakovu, apsprieda VID reorganizācijas procesu, nodokļu iekasēšanas uzlabošanu, kā arī plānotos pasākumus ēnu ekonomikas apkarošanai un godīgas konkurences veicināšanai.

“Laikā, kad mūsu valstī sāk iezīmēties pārejas periods no ekonomikas lejupslīdes uz tās pakāpenisku atveseļošanos, nodokļu iekasēšanas uzlabošana ir sevišķi svarīga. Dienestam prioritāri jāveic pārdomāti un ilgtermiņa pasākumi, lai uzlabotu nodokļu maksāšanas disciplīnu, vienlaikus jānodrošina pilnvērtīgākas konsultācijas un komunikācija ar nodokļu maksātājiem,” norādīja A.Vilks.

N.Jezdakova informēja ministru par sagatavoto VID nodokļu saistību izpildes stratēģiju 2010.–2013.gadam, kas sekmēs dienesta ilgtermiņa stratēģisko mērķu sasniegšanu, nodrošinot, lai ikviens brīvprātīgi pildītu savas nodokļu un muitas saistības, kā arī sabiedrības interešu aizsardzību un labvēlīgu vidi godīgai komercdarbībai.

“Vienkāršojot administratīvo slogu, nodokļu maksātājiem, deklarējot 2011.gada ienākumus, VID būs jāiesniedz tikai tā informācija, kura nav pieejama valsts informācijas sistēmā,” informēja N.Jezdakova.

Tiekoties ar N.Jezdakovu, ministrs uzdeva pabeigt VID darbības stratēģijas 2011.–2015.gadam izstrādi, kurā nosakāmi dienesta attīstības virzieni, lai uzlabotu VID kontroles kapacitāti un dienesta sniegtos pakalpojumus nodokļu maksātājiem, nodrošinātu optimālu VID struktūru un resursu sadalījumu, kā arī uzlabotu gan iekšējo, gan ārējo dienesta sadarbību ar citām institūcijām un uzņēmēju nozaru asociācijām.

Finanšu ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!