• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Pārrunājot situāciju Korejas pussalā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2010., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221983

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par VID turpmākās darbības prioritātēm

Vēl šajā numurā

30.11.2010., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Pārrunājot situāciju Korejas pussalā

26.novembrī aizsardzības ministrs Artis Pabriks sarunā ar Korejas Republikas vēstnieku Latvijā Čo Hijonu apsprieda 23.novembrī notikušo incidentu starp Dienvidkoreju un Ziemeļkoreju, kura laikā vairāki Dienvidkorejas karavīri un civiliedzīvotāji gāja bojā Ziemeļkorejas izraisītajā artilērijas apšaudē.

Aizsardzības ministrs pauda savu visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo ģimeņu locekļiem un tuviniekiem. A.Pabriks atgādināja, ka iepriekšējā Saeimā, vadot Latvijas un Korejas sadraudzības grupu, ir bijis labi informēts par politisko situāciju Korejas pussalā.

Korejas Republikas vēstnieks no savas puses pateicās aizsardzības ministram par pausto atbalstu Dienvidkorejas iedzīvotājiem.

Amatpersonas apmainījās viedokļiem par notikušo incidentu un pārrunāja situāciju Korejas pussalā. A.Pabriks pauda bažas par situācijas attīstību Korejas pussalā, kas pēc ekspertu vērtējuma atzīta par lielāko drošības apdraudējumu reģionā pēdējos sešdesmit gados, un informēja, ka ļoti uzmanīgi seko līdzi notikumiem.

“Ceru, ka ar starptautiskās sabiedrības palīdzību būs iespējams rast diplomātisku risinājumu notikušajam,” teica A.Pabriks.

Ministrs informēja par Latvijas pozīciju, norādot, ka šajā incidentā ir skartas ļoti nozīmīgas NATO partnervalsts intereses un ka Latvijas Aizsardzības ministrija nosoda jebkuru rīcību, kas rada drošības draudus un var izraisīt konflikta eskalāciju reģionā.

Aizsardzības ministrs un Korejas Republikas vēstnieks jau tikās īsi pirms valsts svētkiem, un ir plānots, ka līdz gada beigām abas puses tiksies vēlreiz, lai apspriestu situācijas attīstību reģionā.

Aizsardzības ministrijas
Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!