• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētājas biedra vizīti Polijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2010., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221941

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta tikšanos ar Saeimas deputātiem

Vēl šajā numurā

30.11.2010., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētājas biedra vizīti Polijā

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze 24.novembrī, uzturoties darba vizītē Varšavā, ar Polijas Senāta un Seima amatpersonām pārrunāja valstu divpusējās attiecības.

Tiekoties ar Polijas Senāta maršalu Bogdanu Boruseviču, puses bija vienisprātis, ka Latvijai un Polijai ir daudz kopīgu interešu, tāpēc starp valstīm ir izveidojušās ļoti labas un dinamiskas attiecības. B.Borusevičs augsti novērtēja Latvijas padarīto finanšu konsolidācijas un ekonomikas stabilizācijas jomā un novēlēja Latvijai turpmākus panākumus.

Savukārt ar Polijas Seima vicemaršalu Ježiju Venderlihu G.Daudze apsprieda abu valstu ekonomisko sadarbību, Polijas gatavošanos Eiropas Savienības (ES) prezidentūrai 2011.gada otrajā pusē, kā arī drošības politikas jautājumus. G.Daudze uzsvēra, ka Latvija vienmēr ir centusies abu valstu labās politiskās attiecības izmantot ekonomisko saišu stiprināšanai. “Liels sadarbības potenciāls ir Latgales reģionā, kurā dzīvo lielākā Latvijas poļu kopienas daļa,” atzīmēja G.Daudze.

Amatpersonas vienojās, ka abām valstīm jāveicina pozīciju saskaņošana ES jautājumos, jo gan Latvija, gan Polija vēlas panākt tiešo maksājumu izlīdzināšanu lauksaimniekiem, kā arī nodrošināt Kohēzijas fonda līdzekļu pieejamību arī nākamajā ES finanšu ietvarā.  

Vizītes laikā G.Daudze tikās arī ar Polijas parlamenta Deputātu grupu sadarbībai ar Latviju, pašvaldību amatpersonām un latviešu diasporas pārstāvjiem Polijā. Viesojoties Latvijas vēstniecībā, Saeimas priekšsēdētājas biedrs ar vēstniecības darbiniekiem pārrunāja Latvijas un Polijas sadarbību, savukārt ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvi apsprieda mūsu valsts ekonomiskās intereses Polijā un investīciju veicināšanas iespējas.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs G.Daudze 24.novembrī Polijas Senātā atklāja Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas 92.gadadienai veltītu fotoizstādi.

G.Daudze atzīmēja, ka izstādes atklāšana Polijas Senātā ir simbolisks žests, kas apliecina Latvijas un Polijas ciešās un konstruktīvās attiecības. Viņš arī uzsvēra, ka abu parlamentu sadarbība ir veiksmīga un gadu gaitā ir kļuvusi aizvien stiprāka.

Fotoizstāde “Viena diena Latvijā” tapusi, Latvijas vēstniecībai Varšavā sadarbojoties ar Polijas parlamentu.

Izstādes atklāšanā piedalījās Polijas Senāta maršals Bogdans Borusevičs, Polijas parlamenta Deputātu sadarbības grupas vadītājs Kazimirs Kleina, Latvijas vēstnieks Polijā Einars Semanis, Polijas parlamenta deputāti un diplomātiskais korpuss, kā arī Polijas latviešu kopienas pārstāvji.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!