• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Atklājot izstādi "Ražots Latvijā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.2010., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221884

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Atklājot konferenci par Kohēzijas fonda ieguldījumiem Latvijā

Vēl šajā numurā

26.11.2010., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Atklājot izstādi “Ražots Latvijā”

Latvijā ražotās preces un pakalpojumi var saglabāt konkurētspēju un iegūt atpazīstamību pasaules tirgos, pateicoties kvalitātei, izstādes “Ražots Latvijā” atklāšanā sacīja ekonomikas ministrs Artis Kampars.

“Šādi dažādas nozares apvienojoši kompleksi pasākumi ir sava veida termometrs, kas rāda uzņēmējdarbības un ražošanas temperatūru Latvijā. Ir gandarījums par precēm un produktiem, kas Latvijā tiek ražoti tradicionāli un iztur grūtus laikus, tāpat kā par jauniem, inovatīviem produktiem un pakalpojumiem, kas rodas varbūt tieši tāpēc, ka cilvēki spēj domāt netradicionāli, neordināri. Valdības uzdevums ir radīt priekšnoteikumus uzņēmējdarbības veicināšanai, un domāju, ka šogad tam labs piemērs ir atbalsta programma mikrouzņēmumu veidošanai,” norādīja A.Kampars.

Pēc ministra domām, apsveicami, ka izstādes, kurās demonstrē Latvijā radīto un ražoto dažādās nozarēs – no pārtikas un kosmētikas līdz interjera priekšmetiem un tehnoloģiskām iekārtām, kļūst par tradicionāliem pasākumiem un notiek jau divas reizes gadā. Tāpat veiksmīgs ir izstādes “Ražots Latvijā” formāts, kas ļauj vietējam patērētājam vienuviet ne tikai iepazīt Latvijas ražojumus, bet tos arī iegādāties.

Ekonomikas ministrijas dati liecina, ka 2010.gada deviņos mēnešos, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, apstrādes rūpniecības produkcijas izlaide, pēc darba dienu skaita izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, palielinājās par 12,6%. Lielākais pieaugums vērojams koksnes izstrādājumu, elektrisko un elektronisko iekārtu, metālizstrādājumu, ķīmisko produktu un tekstilizstrādājumu ražošanā.

Elīna Bīviņa, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!