• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Atklājot konferenci par Kohēzijas fonda ieguldījumiem Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.2010., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221883

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

26.11.2010., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Atklājot konferenci par Kohēzijas fonda ieguldījumiem Latvijā

25.novembrī finanšu ministrs Andris Vilks atklāja starptautisko Kohēzijas fonda 2000.–2006.gada plānošanas perioda noslēguma konferenci “Kohēzijas fonda 10 gadu ieguldījumi Latvijā”.

“Man ir patiess prieks šodien atklāt Kohēzijas fonda 2000.–2006.gada plānošanas perioda noslēguma konferenci. Šī konference ir svarīgs atskaites punkts, lai mēs varētu atskatīties uz Kohēzijas fonda 10 gadu ieguldījumu Latvijā, izanalizēt paveikto, dalīties projektu ieviešanas pieredzē, kā arī rast kopīgus priekšlikumus, lai uzlabotu līdzšinējo praksi,” atklājot konferenci, klātesošos uzrunāja A.Vilks.

Lai gan Kohēzijas fonda finansējums Latvijai ir pieejams kopš 2004.gada 1.maija, tomēr tā ieviešana norisinās jau 10.gadu. Šajā laikā Latvija jau ir uzkrājusi pieredzi, lai varētu atskatīties un novērtēt, kā plānojami un ieviešami liela mēroga infrastruktūras projekti, kuru kopējās izmaksas parasti mērāmas vairākos desmitos miljonu eiro.

Kopumā 2000.–2006.gada plānošanas perioda ietvaros Latvijai no Kohēzijas fonda pieejami 710 miljoni eiro, kuri 10 gadu laikā bija jāiegulda mūsu tautsaimniecības izaugsmē, veicinot nacionālās transporta infrastruktūras, ūdenssaimniecības un atkritumu apsaimniekošanas attīstību un sasaisti ar citām valstīm.

Latvijai līdz šim nav bijusi šāda veida pieredze, ka vienlaikus ir jāievieš vairāki desmiti liela mēroga projekti un jānodrošina, lai ieviešana notiku atbilstoši labākās prakses piemēriem saskaņā ar ES un nacionālajiem normatīvajiem aktiem.

Šo 10 ieviešanas gadu garumā ir gājis dažādi un ir piedzīvotas dažas mācību stundas, kā arī ir pieļautas kļūdas projektu plānošanā. Tomēr, neskatoties uz tām, šis plānošanas periods, pateicoties neatlaidīgam darbam vairāku gadu garumā, šogad noslēgsies ar izbūvētiem un atjaunotiem Latvijas ceļiem vairāku simtu kilometru garumā. Nozīmīgi uzlabojumu ir veikti arī dzelzceļa, ostu un lidostas infrastruktūrā. Savukārt ieguldījumi vides sektorā ļauj Latvijas iedzīvotājiem dzert tīru ūdeni, kā arī saglabāt ilgtspējīgu un tīru Latvijas dabu, jo tiek veikta notekūdeņu attīrīšana un izbūvēti jauni, moderni atkritumu poligoni un atkritumu šķirošanas punkti.

Uzrunas beigās ministrs uzsvēra: “Šis laiks ir izaicinājums Latvijai un visai Baltijai. Mums kopā jāpieliek visas pūles, lai sekmētu valsts ekonomiskās un sociālās izaugsmes atjaunošanu, piesaistot jaunas investīcijas. Tas ir svarīgi šajā laikā, kad tiek veikta valsts budžeta konsolidācija, lai samazinātu pārmērīgo budžeta deficītu. Tāpēc arī Kohēzijas fonda finansējumam ir būtiska nozīme, lai Latvijas iedzīvotājiem mēs varētu nodrošināt nacionālās infrastruktūras uzlabojumus un attīstību.”

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!