• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 22.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.2010., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221695

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Par NATO Lisabonas samita ieguvumiem

Vēl šajā numurā

24.11.2010., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 22.novembrī

KM: Par ugunsdrošību Kultūras ministrijas padotības iestādēs un kapitālsabiedrībās

Ministru kabineta komitejas (MKK) sēdē 22.novembrī Kultūras ministrija (KM) informēja, ka vairākās tās padotības iestādēs un kapitālsabiedrībās ir izveidojusies kritiska ugunsdrošības situācija. Lai to novērstu, nepieciešams papildu finansējums. MKK sēdē nolemts jautājumu par finansējuma piešķiršanu vēl papildus saskaņot ar Finanšu ministriju, ņemot vērā budžeta iespējas nākamajos gados. Gala lēmumu pieņems valdības sēdē.

Vairākos valsts muzejos, arhīvos un kultūras iestādēs ir izveidojusies ugunsdrošības situācija, kas rada risku Nacionālā muzeja krājuma drošībai un arhīvu materiālu saglabāšanai nākamajām paaudzēm. Kultūras institūcijās trūkst līdzekļu pilnīgai ugunsdrošības situācijas nodrošināšanai atbilstoši normatīvo aktu prasībām, taču, ja nekavējoties netiks novērsti ugunsdrošības prasību pārkāpumi, var tikt apdraudēta pat apmeklētāju drošība, tādējādi kultūras iestādes var nākties slēgt, kā rezultātā sabiedrībai nebūs pieejami šo institūciju sniegtie kultūras pakalpojumi.

Situācija vērtējama kā ļoti kritiska trijās kultūras institūcijās – Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) un Memoriālo muzeju apvienības struktūrvienībās.

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā šā gada maijā beidzies telpu gāzes un aerosola ugunsdzēšanas automātiskās sistēmas garantētais darbības laiks. Ja sistēma netiks atjaunota, muzejs var tikt slēgts apmeklētājiem.

Lai nodrošinātu Nacionālā muzeja krājuma saglabāšanu, LNMM ēkā K.Valdemāra ielā jāveic ēkas jumta konstrukcijas pretuguns apstrāde un jānomaina vecā parauga ugunsdzēsības ierīces. Savukārt LNMM izstāžu zālē “Arsenāls” Torņa ielā jāveic ūdens ievada mezgla un hidrantu sistēmas rekonstrukcija, bet Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja ēkā Skārņu ielā jāatjauno gāzes dzēšanas sistēma.

Apsardzes un ugunsdrošības sistēmu uzstādīšana nepieciešama arī Memoriālo muzeju apvienībā esošajām struktūrvienībām: Raiņa un Aspazijas mājai, Jāņa Akuratera muzejam, Raiņa muzejam “Jasmuiža” un Ojāra Vācieša memoriālajam muzejam.

Ugunsdrošības situācijas problēmas identificētas arī citās kultūras institūcijās un izglītības iestādēs.

Dace Vizule, KM sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!