• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pavadot Latvijas karavīrus starptautiskā operācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.2010., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221694

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

24.11.2010., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pavadot Latvijas karavīrus starptautiskā operācijā

22.novembrī svinīgā ceremonijā uz starptautisko operāciju Afganistānā tika pavadīti Latvijas kontingenta karavīri. Ceremonijā piedalījās aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube, kā arī citas bruņoto spēku amatpersonas un karavīru ģimenes locekļi.

Aizsardzības ministrs A.Pabriks, uzrunājot karavīrus, uzsvēra viņu ieguldījumu starptautiskās drošības stiprināšanā, akcentējot, ka ir svarīgi ierobežot problēmas reģionā uz vietas, lai tās nenonāktu līdz mūsu valstij. Savukārt karavīra darbu starptautiskajā operācijā Afganistānā ministrs salīdzināja ar valsts vēstnieka pienākumiem un uzsvēra: “Pēc jūsu darbiem spriedīs par mūsu valsti – tāpēc katrs no jums ir mūsu valsts vēstnieks.” Uzrunājot karavīrus un viņu tuviniekus, ministrs uzsvēra ģimenes un tuvinieku lomu dienesta pienākumu pildīšanā un pauda cerību, ka ar laiku izdosies atjaunot sociālās garantijas.

NBS komandieris ģenerālmajors R.Graube, pasniedzot ceļamaizi, pateicās par dienestu Latvijas kontingenta karavīriem, kas dodas pildīt grūtos un atbildīgos pienākumus Starptautiskajos drošības atbalsta spēkos (ISAF). NBS komandieris pateicās karavīru ģimenēm par to, ka ir izaudzināti tādi patrioti, kas drosmīgi pilda valsts uzdevumus.

“Novēlu jums karavīra veiksmi, lai tieši tādā pašā sastāvā tiktos pēc pusgada, kad sveiksim jūs ar atgriešanos mājās,” novēlēja ģenerālmajors R.Graube.

Latvijas kontingenta rotācija Afganistānā plānota no 23.novembra līdz 22.decembrim, uz operāciju rajonu dodoties vairākās grupās. 23.novembrī uz Afganistānu devās 11 karavīri, 30.novembrī dosies 16 karavīri, 7.decembrī – 102 karavīri, bet 14.decembrī – septiņi karavīri. Iepriekšējā kontingenta karavīru atgriešanās Latvijā plānota no 15. līdz 22.decembrim.

Pēc rotācijas NATO vadītajos Starptautiskajos drošības atbalsta spēkos (ISAF) Afganistānā dienesta pienākumus Meimenā, Mazarišarīfā, Kabulā un Kandahārā pildīs vairāk nekā 140 Latvijas karavīru.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!