• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Tiekoties ar Dānijas aizsardzības ministri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2010., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221469

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par ķīmijas, farmācijas un biotehnoloģijas nozaru attīstību

Vēl šajā numurā

17.11.2010., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Tiekoties ar Dānijas aizsardzības ministri

15.novembrī aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Dānijas Karalistes aizsardzības ministre Gite Lillelunde Beka parakstīja nodomu protokols par Sauszemes spēku vienību sadarbības un savstarpējās savietojamības attīstību, kas paredz Latvijas Sauszemes spēku brigādes ciešāku sadarbību ar Dānijas divīziju apmācību un operāciju plānošanas jautājumos.

Tikšanās laikā aizsardzības ministri apsprieda jaunās NATO stratēģiskās koncepcijas nostādnes, tostarp nepieciešamību sniegt atbalstu starptautiskajās operācijās dienošajiem karavīriem un viņu ģimenēm pēc karavīru dienesta operāciju rajonos. Aizsardzības ministrs A.Pabriks pateicās par Dānijas ieguldījumu NATO gaisa telpas patrulēšanā Baltijas valstīs, kā arī uzsvēra Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbības padziļināšanu aizsardzības jautājumos.

Aktīvu sadarbību ar Dāniju Latvija sāka 1994.gada 3.janvārī, kad tika parakstīts divpusējās sadarbības līgums par militārās sadarbības veicināšanu. Dānija ir bijusi viena no vadošajām Ziemeļvalstīm politiskā atbalsta un praktiskās palīdzības sniegšanā Latvijai. Sadarbība ar Dāniju notikusi vairāku aizsardzības nozares attīstības projektu ietvaros, piemēram, aizsardzības plānošanas, personāla vadības un apmācības, NATO drošības investīciju programmas jomā.

Dānija turpina sniegt praktiskas vadlīnijas Latvijas bruņoto spēku attīstībai, kā arī turpina sadarbību Baltijas valstu militārās sadarbības projektos un piedalās Ziemeļvalstu un Baltijas valstu iniciatīvā par reģionālo sadarbību aizsardzības jomā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!