• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 2011.gada valsts budžeta konsolidācijas apjomu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2010., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221364

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par risinājumiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā

Vēl šajā numurā

16.11.2010., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par 2011.gada valsts budžeta konsolidācijas apjomu

14.novembrī pēc konsultācijām ar starptautiskajiem aizdevējiem Ministru prezidenta Valda Dombrovska vadītā sarunu grupa ir panākusi vienošanos par nākamā gada valsts budžeta konsolidācijas apjomu. Saskaņā ar vienošanos 2011.gada valsts budžeta konsolidācijas apjoms būs 280 miljoni latu.

Ministru prezidents V.Dombrovskis uzsver, ka iepriekš paustās prognozes par 3.ceturkšņa makroekonomisko rādītāju pozitīvo ietekmi uz konsolidācijas apjomu ir attaisnojušās: “Valdībai lemjot par konkrētiem budžeta konsolidācijas pasākumiem, liela uzmanība būs jāpievērš tam, lai uzņēmējdarbība iegūtu izaugsmes un turpmākas attīstības iespējas. Tas ir nozīmīgi mūsu valsts turpmākai izaugsmei un pilnīgai krīzes pārvarēšanai.”

“Intensīvu diskusiju un konsultāciju rezultātā mēs esam panākuši vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem, ka budžeta konsolidācijas apjoms būs mazāks, nekā tas tika prognozēts iepriekš. Ņemot vērā Latvijas ekonomikas ātrāku atveseļošanos, mēs pārliecinājām mūsu partnerus, ka nākamā gada budžeta konsolidācija būs 280 miljonu latu apmērā, nevis vairāk,” norāda finanšu ministrs Andris Vilks.

Tāpat tika panākta vienošanās par Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto vidēja termiņa makroekonomiskās attīstības un fiskālās politikas ietvaru 2011.–2013.gadam. Ņemot vērā aktuālos šā gada trešā ceturkšņa IKP pieauguma rādītājus, 2010.gadam FM prognozē IKP samazinājumu par 0,4%, 2011.gadam pieaugumu par 3,3%, 2012.gadam – pieaugumu par 4% un 2013.gadam – pieaugumu par 3,9%.

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre;
Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!