• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par risinājumiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2010., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221363

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Par Valsts prezidenta vietas izpildīšanu

Vēl šajā numurā

16.11.2010., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par risinājumiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā

Pēc Ministru prezidenta Valda Dombrovska iniciatīvas 13.novembrī uz sarunu par konfliktsituāciju risināšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ieradās biroja vadītājs Normunds Vilnītis un viņa vietnieki Juta Strīķe un Alvis Vilks.

Vērtējot situāciju KNAB, kas ietver gan biroja vadītāja izstrādātos pretrunīgos KNAB reorganizācijas plānus, gan biroja vadības un darbinieku konfliktus ar N.Vilnīti, Ministru prezidents uzsvēra, ka šādos apstākļos tiek nepieļaujami negatīvi ietekmēta KNAB reputācija un palielināti korupcijas apkarošanas riski. Lai apturētu situācijas eskalāciju un rastu risinājumus turpmākai KNAB darbībai, V.Dombrovskis iesniedza rezolūciju KNAB vadītājam N.Vilnītim un parakstīja rīkojumu par grozījumiem starpinstitūciju komisijas sastāvā un uzdevumos KNAB situācijas vērtēšanai.

KNAB priekšniekam N.Vilnītim ar rezolūciju tiek uzdots līdz 6.decembrim sagatavot priekšlikumus KNAB struktūras jauna modeļa izstrādei un iesniegt tos Ministru prezidentam, pirms tam izskatot tos biroja padomē un saskaņojot ar jauno starpinstitūciju komisiju.

Lai saskaņā ar Nacionālās drošības padomes 2010.gada 19.jūnija sēdes lēmumu izvērtētu KNAB struktūras modeļa efektivitāti biroja funkciju optimizēšanai un darbības uzlabošanai attiecībā uz veidojamo reģionālā principa sasaisti ar funkcionālajiem blokiem, kā arī lai izstrādātu priekšlikumus par biroja struktūras jauno modeli un izvērtētu biroja priekšnieka atsevišķu lēmumu un faktiskās rīcības tiesiskumu un atbilstību valsts interesēm un demokrātiskās pārvaldes principiem, V.Dombrovskis ar rīkojumu Nr.406 apstiprinājis jaunu komisijas sastāvu, kurā J.Dalbiņa un Dz.Jaundžeikara vietā atbilstoši ieņemamajiem amatiem Saeimā strādās G.Daudze un A.Latkovskis. Komisijai līdz 2011.gada 10.janvārim Ministru prezidentam jāiesniedz iepriekš minēto jautājumu vērtējumi un priekšlikumi situācijas risināšanai.

Sarunas gaitā V.Dombrovskis norādīja, ka no KNAB darbiniekiem saņēmis 13 vēstules, kurās izteikta neapmierinātība ar N.Vilnīša vadības stilu un rīcību. Ministru prezidents uzskata, ka šāda situācija KNAB ir nepieļaujama un atbildība par tās eskalāciju pirmkārt jāuzņemas biroja vadītājam un viņa vietniekiem.

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!