• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar ANO Pasaules pārtikas programmas pārstāvjiem – Sudānā nolaupīto Latvijas pilsoņu atbrīvošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.2010., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221187

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lāčplēša dienā godinot un pieminot neatkarīgās Latvijas Valsts dēlus un meitas – savas zemes aizstāvjus

Vēl šajā numurā

12.11.2010., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar ANO Pasaules pārtikas programmas pārstāvjiem – Sudānā nolaupīto Latvijas pilsoņu atbrīvošanā

Trešdien, 10.novembrī, lai apspriestos par Sudānā nolaupīto Latvijas pilsoņu atbrīvošanas iespējām, Latvijā vizītē bija ieradušies Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) pārstāvji. Sarunu laikā (no kreisās): ANO Pasaules pārtikas programmas vecākā programmas konsultante Inge Beiere, programmas drošības dienesta vadītājs Miks Lorencens, jurists Nikolajs van Stakelbergs, Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un viņa ārlietu padomniece Solveiga Silkalna
Foto: Aivis Freidenfelds, VK

Lai labāk koordinētu darbības, kas veicinātu Sudānā nolaupīto Latvijas pilsoņu ātrāku atbrīvošanu, 10.novembrī Rīgā ieradās ANO Pasaules pārtikas programmas (WFP) delegācija Drošības dienesta vadītāja Maika Lorencena vadībā.

WFP delegācijai bija tikšanās ar ārlietu ministra Ģirta Valda Kristovska pirmdien izveidoto Krīzes centru, kuru vada Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis, kā arī ar Latvijas Ārlietu ministrijas, Drošības policijas un citu Latvijas kompetento dienestu pārstāvjiem. Vizītes laikā delegācijai bija īsa saruna arī ar Latvijas valdības vadītāju Valdi Dombrovski.

Sarunu mērķis bija informācijas apmaiņa par līdz šim paveikto, kā arī ieskicēt tālāko rīcību šīs krīzes sekmīgam atrisinājumam. Ministru prezidents WFP pārstāvjus iepazīstināja ar 9.novembrī valdībā pieņemto lēmumu uzticēt šīs krīzes atrisināšanas vadību WFP dienestiem.

Ārlietu ministrijas atbildīgās amatpersonas uztur regulārus kontaktus ar nolaupīto ģimenes locekļiem un regulāri viņus informē par attīstību krīzes atrisināšanai. Ar nolaupīto piederīgajiem plāno tikties arī Pasaules pārtikas programmas pārstāvji.

Lai iespējami ātri atrisinātu ķīlnieku krīzi Sudānā, kur nolaupīti trīs Latvijas pilsoņi, kas strādāja WFP uzdevumā, 9.novembrī Latvijas valdība nolēma aicināt WFP darboties Latvijas interesēs un uzņemties krīzes atrisināšanu un nolaupīto atbrīvošanu.

Tāpat valdība nolēma, ka tā neizvirzīs nekādas juridiskas prasības, ja WFP neizdotos izpildīt minēto aicinājumu. Latvija nepiedāvās nekādu izpirkuma maksu nolaupītājiem, ja tāda tiks pieprasīta. Tāda ir arī ANO struktūru politika.

Šāds Latvijas valdības lēmums tika pieņemts, balstoties uz faktu, ka nolaupīšanas brīdī nolaupītie pilsoņi strādāja šīs ANO aģentūras uzdevumā, un to, ka WFP ir liela pieredze šādu krīzes situāciju atrisināšanā, tai ir īpaši apmācīti darbinieki sarunu vešanai un ķīlnieku atbrīvošanai.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!