• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Likumā par budžetu un finanšu vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2010., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220465

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Patērētāju tiesību aizsardzības likumā

Vēl šajā numurā

02.11.2010., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Likumā par budžetu un finanšu vadību

Saeima 28.oktobrī galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas nosaka, ka turpmāk Saeimai būs jālemj par atļauju valdībai uzņemties būtiskas finansiālas saistības.

Šādu atļauju vajadzēs, ja plānots aizņēmums, kura apjoms pārsniedz 20 procentus no gadskārtējā valsts budžeta likumā noteiktā iekšzemes kopprodukta. Tāpat Saeimas akceptu vajadzēs aizņēmumam, kas atzīstams par svarīgu un nozīmīgu valsts un sabiedrības dzīves jautājumu, kā arī skar nodokļu politikas īstenošanu un sociālās aizsardzības sistēmu.

Grozījumi nosaka, ka finanšu ministrs aizņēmumu valsts vārdā varēs ņemt, tikai pamatojoties uz spēkā stājušos likumu, kuru Saeima pieņems pēc attiecīga ziņojuma uzklausīšanas.

Savukārt ziņojumā Saeimas sēdē par aizņēmuma nepieciešamību Ministru prezidentam vai finanšu ministram būs īpaši jāpamato, kāpēc aizņēmums nepieciešams, jānorāda aizņēmuma apmērs, izmantošanas mērķi un termiņi, kā arī atmaksas grafiks un iecerētā valdības rīcība aizņēmuma nosacījumu un atmaksas izpildei.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!