• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2010., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220461

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Likumā par budžetu un finanšu vadību

Vēl šajā numurā

02.11.2010., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā

Saeima 28.oktobrī kā steidzamus atbalstīja grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas ievieš garantijas naudu kā jaunu piespiedu līdzekli gadījumos, kad ārzemnieki Latvijas teritorijā izdarījuši administratīvos pārkāpumus.

Ja ārzemnieks nesamaksās uzlikto naudas sodu uzreiz pēc pārkāpuma izdarīšanas, no viņa tiks iekasēta garantijas nauda uzliktā soda apmērā. Savukārt, ja sods netiks uzlikts uz vietas un administratīvā pārkāpuma lieta tiks nosūtīta izskatīšanai attiecīgajā institūcijā, garantijas naudas apmērs būs maksimālā naudas soda apmērā, kas par attiecīgo pārkāpumu paredzēts kodeksā. Ja naudas sods netiks uzlikts vai tas būs mazāks nekā garantijas nauda, līdzekļi tiks atgriezti pārkāpēja norādītajā bankas kontā.

Garantijas naudas iekasēšana paredzēta par pārkāpumiem ceļu satiksmē (ātruma pārsniegšana, braukšana bez tiesībām, braukšana reibumā u.c.), autopārvadājumu jomā, kā arī par sīko huligānismu, narkotiku iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā, kā arī alkohola lietošanu sabiedriskās vietās.

Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā stāsies spēkā 2011.gada 1.janvārī.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!