• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot jaunos Moldovas un Peru vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2010., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220252

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atklājot izstādi par Latvijas valsts apbalvojumiem

Vēl šajā numurā

28.10.2010., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot jaunos Moldovas un Peru vēstniekus

26.oktobrī Valsts prezidents Valdis Zatlers akreditēja jauno Moldovas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Alekseju Krakanu.

Valsts prezidents apsveica vēstnieku, stājoties amatā, kā arī novēlēja veiksmi jauno amata pienākumu pildīšanā. V.Zatlers izteica arī cerību, ka vēstnieka darbības laikā vēl vairāk tiks paplašinātas aktīvās, atvērtās un konstruktīvās divpusējās attiecības un veicināta ekonomiskā sadarbība.

Tikšanās laikā Valsts prezidents pauda Latvijas atbalstu Moldovas virzībai uz Eiropas integrāciju. Viņš uzsvēra Latvijas apņēmību turpināt mūsu Eiropas Savienībā integrācijas pieredzes nodošanu Moldovai.

Sarunā tika apspriestas drīzumā plānotās Moldovas parlamenta vēlēšanas. Valsts prezidents izteica cerību, ka tās ļaus pārvarēt Moldovā pastāvošo konstitucionālo krīzi. Abas amatpersonas pārrunāja arī reģionālos drošības aspektus un gaidāmo Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas samitu Astanā, Kazahstānā.

Aleksejs Krakans (Alexei Cracan) dzimis 1960.gadā. Beidzis Maskavas Valsts svešvalodu pedagoģisko institūtu. Ārlietu dienestā kopš 1982.gada, strādājis vēstniecībās Kongo, Gvinejā, Beļģijā, Lielbritānijā. No 2007.gada vadījis Moldovas Ārlietu un Eiropas integrācijas ministrijas Valsts protokola departamentu.

26.oktobrī Valsts prezidents Valdis Zatlers akreditēja Peru Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Pablo Ugo Portugalu Rodrigesu.

Apsveicot vēstnieku ar jaunajiem pienākumiem, V.Zatlers novēlēja veiksmi un izdošanos, kā arī uzsvēra iespēju padziļināt sadarbību starp abām valstīm ekonomikā.

Valsts prezidents pauda Latvijas ieinteresētību ekonomiskās sadarbības veicināšanā ar Peru, kā arī augstu novērtēja Peru un Kolumbijas panākto vienošanos ar Eiropas Savienību par daudzpusējā tirdzniecības līguma (Multiparty Trade Agreement) noslēgšanu. Vēstnieks informēja par ekonomisko attīstību Latīņamerikas reģionā pēdējo gadu laikā.

Sarunas laikā abas amatpersonas apsprieda arī abu valstu pieeju izglītības sistēmas reformām.

Jaunā Peru vēstnieka rezidence būs Helsinkos, Somijā.

Pablo Ugo Portugals Rodrigess (Pablo Hugo Portugal Rodriguez) dzimis 1949.gadā Limā. Viņš ieguvis augstāko izglītību jurisprudencē un starptautiskajās attiecībās. Karjeras diplomāts. Strādājis Ārlietu ministrijas centrālajā aparātā. Iepriekš bijis Peru vēstnieks Meksikā un Krievijā.

Valsts prezidenta preses dienests

Foto: Toms Kalniņš, VPK

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!