• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atklājot izstādi par Latvijas valsts apbalvojumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2010., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220250

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta vietas izpildīšanu

Vēl šajā numurā

28.10.2010., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atklājot izstādi par Latvijas valsts apbalvojumiem

26.oktobrī Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā atklāja Latvijas valsts proklamēšanas 92.gadadienai veltīto izstādi “Apbalvojumi Latvijas Republikā pēc neatkarības atjaunošanas”.

“Parasti par apbalvojumiem tiek runāts attālinātā formā – valsts piešķīra, Iekšlietu ministrija piešķīra vai muzejs kādam piešķīra savu atzinību, taču aiz katra apbalvojuma stāv kāda konkrēta cilvēka darbs un ieguldījums. Atzinības saņēmējam apbalvojums ir viņa dzīves un darba novērtējums, tāpēc mums ir tradīcija apbalvojumus veidot skaistus – tādus, kurus ir prieks pasniegt, nēsāt un ar kuriem lepoties,” pasākuma laikā atzina Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Viņš izteica cerību, ka nākotnē ar šo plašo apbalvojumu klāstu būs iespēja iepazīstināt pēc iespējas vairāk Latvijas iedzīvotāju, kā arī parādīt tos ārvalstīs. V.Zatlers, papildinot izstādi, uzdāvināja Nacionālajam vēstures muzejam Valsts prezidenta medaļu.

L.Zatlere, Latvijas valsts apbalvojumu izstādes patronese, uzsvēra nepieciešamību novērtēt tos cilvēkus, kas par savu ieguldījumu ir saņēmuši apbalvojumus. Viņa aicināja ikvienu darīt zināmu to cilvēku vārdus, kas tos ir pelnījuši, jo “atzinības un novērtējuma par labu darbu nekad nevar būt par daudz”.

Izstādi organizē Latvijas Nacionālais vēstures muzejs sadarbībā ar Valsts prezidenta kanceleju, kura eksponē augstākos valsts apbalvojumus – Triju Zvaigžņu ordeni, Viestura krustu, Atzinības krustu un 1991.gada barikāžu atceres dalībnieka piemiņas zīmi. Katrs no tiem stāsta par kādu Latvijas valstij svarīgu notikumu, vienlaikus simbolizējot arī latviešu tautas vēsturi, etnogrāfisko simboliku un garīgās vērtības.

Izstādē plaši pārstāvēti civilie un militārie apbalvojumi, ko, izsakot atzinību par priekšzīmīgu un ilggadīgu darbu, pēc Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas piešķīrušas dažādas valsts, pašvaldību un izglītības iestādes. Izstādē apskatāmi ordeņi, medaļas, atzinības diplomi, pateicības raksti, uzšuves un vimpeļi no Valsts robežsardzes, Valsts policijas, Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Universitātes, pašvaldību, Iekšlietu ministrijas, Kriminālpolicijas, Latvijas Jūras spēku un citiem arhīviem. Izstādi papildina formas tērpi no Latvijas Nacionālā vēstures muzeja krājuma un privātkolekcijām.

Izstāde Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā būs skatāma līdz 5.decembrim.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!