• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Atverot grāmatu par Latvijas Centrālo padomi un kureliešiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2010., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220181

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

27.10.2010., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Atverot grāmatu par Latvijas Centrālo padomi un kureliešiem

22.oktobrī aizsardzības ministrs Imants Lieģis piedalījās grāmatas “Virzība uz demokrātisko Eiropu 2.pasaules kara laikā – Latvijas Centrālā padome un “kurelieši”” atvēršanas svētkos.

“Grāmatā apkopotie materiāli stāsta par tiem cilvēkiem, kuri 2.pasaules kara noslēgumā bija gatavi aizstāvēt Latvijas valstiskās intereses, tādējādi Latvijā aizstāvot mūsdienu Eiropas vērtības,” teica I.Lieģis.

“2.pasaules kara nogalē Latvijas Centrālā padome un kurelieši gaidīja uz sabiedroto atbalstu brīvības un neatkarības atjaunošanai Latvijā. Šodien mēs varam būtu patiesi gandarīti, ka esam pilntiesīgi Eiropas Savienības un NATO dalībnieki, kas mums sniedz līdz šim nebijušas drošības garantijas. Šobrīd Latvijā notiekošās starptautiskās militārās mācības ar Baltijas valstu un ASV līdzdalību ir reāls apliecinājums sabiedroto klātbūtnei mūsu valstī,” uzsvēra aizsardzības ministrs.

Aizsardzības ministrs aicināja neaizmirst mūsu karavīrus, kuri ar savu līdzdalību starptautiskajā operācijā Afganistānā vienlaikus aizstāv arī Latvijas brīvību un demokrātiju.

I.Lieģis pateicās visiem, kuri piedalījās grāmatas tapšanā, un pauda cerību, ka tā nonāks pie plaša lasītāju loka.

Grāmatā ietverti 8.maijā notikušās konferences “Virzība uz demokrātisko Eiropu 2.pasaules kara laikā – Latvijas Centrālā padome un “kurelieši”” referāti. Konferences rīkotāji bija Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā un Eiropas Parlamenta Tautas partijas grupa, Aizsardzības ministrija un Latvijas Kara muzejs.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!