• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iepazīšanos ar starptautiskajām militārajām mācībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2010., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220180

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Atverot grāmatu par Latvijas Centrālo padomi un kureliešiem

Vēl šajā numurā

27.10.2010., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iepazīšanos ar starptautiskajām militārajām mācībām

25.oktobrī ar starptautisko militāro mācību “Sabre Strike 2011” norisi Ādažu militārajā bāzē un poligonā iepazinās ASV 172.Kājnieku brigādes kaujas vienības komandiere ģenerālmajore Patrīcija Makkvistina.

Vizītes laikā ģenerālmajore godināja karavīrus no Baltijas valstīm un ASV, kas izrādījuši īpašu iniciatīvu militārajās mācībās “Sabre Strike 2011”. “Man ir patiess gods piešķirt atzinības monētas karavīriem, kas izrādījuši tik augstas profesionālās prasmes šajās militārajās mācībās,” norādīja ģenerālmajore P.Makkvistina, piešķirot par priekšzīmīgu dienestu un uzdevumu veikšanu 25 atzinības monētas.

No Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem atzinības monētu saņēma kaprālis Jānis Voits no 2.Zemessardzes novada 32.Kājnieku bataljona, kas tika atzinīgi novērtēts par izrādīto iniciatīvu mācību laikā.

Raksturojot mācību nozīmi, ģenerālmajore P.Makkvistina sacīja: “Šīs ir ļoti vērienīgas mācības, kuras ir norisinājušas vairākās mācību fāzēs. Mēs ar nepacietīgu gaidām, ka arī nākotnē turpināsim sadarbību. Mācības mums ļauj apvienot spēkus un kopīgi vadīt operācijas, kā arī vērot katras valsts darbību.”

ASV 172.Kājnieku brigādes kaujas vienības komandiere apmeklēja Ādažu poligonā izvietotās karavīru apmācību vietas un tikās ar militāro mācību vadību. Vizītes nobeigumā ģenerālmajore P.Makkvistina tikās ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālmajoru Raimondu Graubi.

Jau ziņots, ka līdz oktobra beigām Ādažu poligonā, kā arī tā apkārtnē notiek plašas starptautiskās militārās mācības “Sabre Strike 2011”, kurās piedalās vairāk nekā 1700 karavīru no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un ASV.

Militāro mācību mērķis ir sagatavot un pilnveidot Baltijas valstu un ASV bruņoto spēku vienību gatavību dalībai NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) operācijā Afganistānā.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!