• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2010. gada 19. oktobra noteikumi Nr. 979 "Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 30.oktobra noteikumos Nr.721 "Rezerves karavīru un rezervistu iesaukšanas kārtība aktīvajā dienestā mobilizācijas gadījumā"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2010., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219847-grozijumi-ministru-kabineta-2007-gada-30-oktobra-noteikumos-nr-721-rezerves-karaviru-un-rezervistu-iesauksanas-kartiba-aktivaja...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.980

Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 20.novembra noteikumos Nr.779 "Kārtība, kādā rezerves karavīrus un rezervistus reģistrē un uzskaita, rezerves karavīrus iesauc aktīvajā dienestā, kā arī pieprasa un izsniedz informāciju par rezerves karavīriem un rezervistiem"

Vēl šajā numurā

21.10.2010., Nr. 167

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 979

Pieņemts: 19.10.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.979

Rīgā 2010.gada 19.oktobrī (prot. Nr.54 1.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 30.oktobra noteikumos Nr.721 "Rezerves karavīru un rezervistu iesaukšanas kārtība aktīvajā dienestā mobilizācijas gadījumā"

Izdoti saskaņā ar Mobilizācijas likuma 13.pantu un
Militārā dienesta likuma 64.panta pirmo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2007.gada 30.oktobra noteikumos Nr.721 "Rezerves karavīru un rezervistu iesaukšanas kārtība aktīvajā dienestā mobilizācijas gadījumā" (Latvijas Vēstnesis, 2007, 177.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 4.punktu šādā redakcijā:

"4. Mobilizācijas pavēsti aizsardzības ministra noteiktajā kārtībā:

4.1. sagatavo (noformē) Nacionālo bruņoto spēku rezerves uzskaites struktūrvienība;

4.2. mobilizācijai pakļautajam rezerves karavīram vai rezervistam izsniedz personīgi vai nosūta pa pastu ierakstītā vēstulē Nacionālo bruņoto spēku rezerves uzskaites struktūrvienība."

2. Izteikt 10.punktu šādā redakcijā:

"10. Ja mobilizācijas pavēsti saņēmušais rezerves karavīrs vai rezervists mobilizācijas pavēstē norādītajā laikā nevar ierasties mobilizācijas punktā, viņš vai viņa tuvinieki par iemesliem informē Nacionālo bruņoto spēku rezerves uzskaites struktūrvienību, ierodoties personīgi, pa tālruni vai izmantojot elektroniskos sakaru līdzekļus."

3. Aizstāt pielikumā mobilizācijas pavēstes parauga 1.lappusē vārdus "Zemessardzes_______Personāla uzskaites nodaļas" ar vārdiem "NBS rezerves uzskaites struktūrvienības".

4. Izteikt pielikumā mobilizācijas pavēstes parauga 2.lappusi šādā redakcijā:

"Pavēstes 2.lappuse

Informācijai

Ja Jūs mobilizācijas pavēstē norādītajā laikā nevarat ierasties mobilizācijas punktā, Jums vai Jūsu tuviniekiem par neierašanās iemesliem jāinformē Nacionālo bruņoto spēku rezerves uzskaites struktūrvienība, ierodoties personīgi (arī pēc mobilizācijas pavēstē norādītā laika), pa tālruni vai izmantojot elektroniskos sakaru līdzekļus.

Nacionālo bruņoto spēku rezerves uzskaites struktūrvienības adrese ___________________________________, tālrunis ________________,

e-pasts _____________.

Atgādinām, ka saskaņā ar Krimināllikuma 282.1 panta otro daļu rezerves karavīru vai rezervistu par tīšu izvairīšanos no mobilizācijas var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai arestu."

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Aizsardzības ministrs, tieslietu ministra pienākumu izpildītājs I.V.Lieģis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!