• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par reformām aizsardzības jomā Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2010., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219833

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta darba vizīti Ķīnā

Vēl šajā numurā

20.10.2010., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par reformām aizsardzības jomā Latvijā

NATO Aizsardzības politikas un plānošanas direkcijas Plānošanas departamenta direktors Frenks Bolands bija ieradies Latvijā kopā ar citiem NATO plānošanas ekspertiem, lai tiktos ar Latvijas Aizsardzības ministrijas speciālistiem un izvērtētu Latvijas iesniegto Aizsardzības plānošanas spēju attīstības pārskata dokumentu.

“Krīzes laikā Latvijā aizsardzības jomā notikušas dramatiskas izmaiņas, veikts liels finanšu samazinājums,” atzīst NATO eksperts, “bet ministrija ir pratusi izmantot šo situāciju, lai radītu jaunu aizsardzības sistēmas struktūru, kas nākotnē garantēs efektīvu bruņoto spēku un komandvadības sistēmas attīstību.”

F.Bolands uzsver, ka Latvija pēdējo desmit gadu laikā nozīmīgi uzlabojusi savas militārās spējas, pateicoties gan valsts konceptuālajam un finansiālajam atbalstam, gan Latvijas bruņoto spēku dalībai starptautiskajās operācijās, īpaši ISAF operācijā Afganistānā.

Kā Latvijas prioritātes militāro spēju jomā F.Bolands nosauc augstas mobilitātes kājnieku bataljona attīstību, vienošanos par patrulēšanu NATO gaisa telpā virs Baltijas valstīm un NATO ilgtermiņa obligāto saistību ievērošanu un izpildīšanu. Viņš izteica cerību, ka, lai gan Latvijas valdībai šobrīd ir citas nozīmīgas prioritātes, aizsardzības sektors, kas šajā reģionā ir ļoti svarīgs, saņems pietiekamu finansējumu.

Aizsardzības ministrijas
Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!