• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu iekšlietu ministru tikšanos Tallinā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2010., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219742

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO ārlietu un aizsardzības ministru sanāksmi Briselē

Vēl šajā numurā

19.10.2010., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu iekšlietu ministru tikšanos Tallinā

15.oktobrī trīspusējās Baltijas valstu iekšlietu ministru tikšanās laikā Tallinā delegācijas iepazinās ar Igaunijas pieredzi, reformējot iekšlietu sistēmu un izveidojot vienotu Policijas un robežsardzes pārvaldi.

Kā norāda iekšlietu ministre Linda Mūrniece: “Tā ir laba pieredze, ko ieguvām. Šāda mēroga strukturālās reformas ir realizējamas tikai vairāku gadu garumā, un to ieguvumi ir novērtējami tikai pēc vairākiem gadiem. Kā norāda Igaunijas kolēģi, šobrīd par reformas pozitīvajiem ieguvumiem ir uzskatāma labāka dienestu pieejamība, darbības efektivitāte un vienota apmācība.” Līdzās tam reformu rezultātā Igaunijā ievērojami samazināts atbalsta funkciju īpatsvars, taču drošību un kārtību nodrošinošo speciālistu personālsastāvs skarts minimāli. Ietaupījums, kas iegūts, apvienojot un samazinot atbalsta funkciju īpatsvaru, ļauj vairāk resursu ieguldīt ikdienas sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanā.

Igaunijas iekšlietu sistēmas reformas process tika sākts jau 2007.gadā, un jaunā Igaunijas iekšlietu sistēma sāka darboties 2010.gada 1.janvārī, kad vienotā Policijas un robežsardzes pārvaldē tika apvienota Policija pārvalde, Pilsonības un migrācijas pārvalde un Robežsardze.

No 13.oktobra līdz 15.oktobrim Igaunijas galvaspilsētā Tallinā norisinājās trīspusējā Baltijas valstu iekšlietu ministru tikšanās. Tikšanās laikā tika pārrunāti aktuālie trīspusējās sadarbības jautājumi, kā arī ar informācijas tehnoloģijām saistītie jautājumi.

Tāpat iekšlietu ministri pārrunāja Igaunijas pieredzi transporta kustības organizēšanā pār Igaunijas un Krievijas robežu, apmeklēja Järva-Jaani Ugunsdzēsības muzeju, Igaunijas Iekšlietu ministriju un Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldi.

Latvijas delegāciju pārstāv iekšlietu ministre Linda Mūrniece, valsts sekretāre Ilze Pētersone un Valsts policijas priekšnieks ģenerālis Valdis Voins.

Lietuvas delegāciju pārstāv Lietuvas iekšlietu ministrs Raimunds Palaitis, iekšlietu ministra vietnieks Mindaugs Ladiga un Sabiedriskās drošības politikas departamenta direktors Toms Žilinsks.

Igaunijas delegāciju pārstāv iekšlietu ministrs Marko Pomerants, valsts sekretārs Marts Krafts un Sabiedrisko un starptautisko attiecību departamenta padomniece starptautisko attiecību jautājumos Margita Maksimova.

Iekšlietu ministrijas
Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!