• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par PVN maksātāju reģistrācijas slieksni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2010., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219728

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 14.oktobrī

Vēl šajā numurā

19.10.2010., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par PVN maksātāju reģistrācijas slieksni

Sarunās ar Eiropas Komisiju Finanšu ministrija ir panākusi būtisku atvieglojumu mazajiem uzņēmējiem pievienotās vērtības nodokļa jomā – paredzams, ka apgrozījuma slieksnis, no kura uzņēmējiem ir jāreģistrējas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksātāju reģistrā, tiks palielināts no pašreizējiem 10 tūkstošiem latu gadā uz 35 tūkstošiem latu gadā (50 tūkstošiem eiro).

Eiropas Savienības direktīvā ir noteikts, ka uzņēmumam PVN maksātāju reģistrā ir jāreģistrējas, sākot no apgrozījuma sliekšņa 5 tūkstoši eiro gadā. Pašlaik Latvija izmanto iepriekš panākto izņēmumu – uzņēmējiem PVN reģistrā jāreģistrējas, ja to gada apgrozījums pārsniedz 10 tūkstošus latu. Taču, lai veicinātu uzņēmējdarbību Latvijā, veicinātu ekonomikas atjaunošanos un atvieglotu administratīvās procedūras tieši mazajiem uzņēmējiem, Finanšu ministrija sarunu procesā ar EK ir panākusi būtiski nozīmīgu atvieglojumu, ka PVN reģistrā būs jāreģistrējas uzņēmējiem, kuru gada apgrozījums pārsniedz 50 tūkstošus eiro (aptuveni 35 tūkstoši latu).

Finanšu ministrija gatavos attiecīgus grozījumus likumā par pievienotās vērtības nodokli, tie būs jāizskata Ministru kabinetā un parlamentā. Finanšu ministrija cer, ka šīs izmaiņas stimulēs mazo uzņēmumu veidošanos un darbību Latvijā.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!