• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Kuveitas un Apvienoto Arābu Emirātu vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2010., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219538

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta vietas izpildīšanu

Vēl šajā numurā

14.10.2010., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Kuveitas un Apvienoto Arābu Emirātu vēstniekus

Kuveitas vēstnieks Musāids Alhārūns

Apvienoto Arābu Emirātu vēstnieks Muhamads Ahmads Almahmūds

Darbam Latvijā 12.oktobrī Valsts prezidents Valdis Zatlers akreditēja Kuveitas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Musāidu Alhārūnu un Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Muhamadu Ahmadu Almahmūdu. Abi vēstnieki rezidēs Berlīnē, Vācijā.

V.Zatlers apsveica jaunos vēstniekus ar stāšanos amatā un novēlēja veiksmi, veicinot sadarbību ar Latviju.

Sarunā ar jauno Kuveitas vēstnieku Valsts prezidents uzsvēra draudzīgās un konstruktīvās abu valstu attiecības. Viņš aicināja paplašināt divpusējo politisko dialogu starp abām valstīm. V.Zatlers uzsvēra nepieciešamību veicināt ekonomisko sadarbību, īpaši Kuveitas investīcijas Latvijas ekonomikas attīstībā. Abas amatpersonas pārrunāja arī reģionālās sadarbības jautājumus.

Tiekoties ar AAE jauno vēstnieku, Valsts prezidents uzsvēra, ka pēdējo gadu laikā abu valstu attiecības piedzīvojušas pakāpenisku uzlabošanos. V.Zatlers aicināja vēstnieku veicināt ekonomiskās sadarbības paplašināšanos, īpaši kokapstrādes un farmācijas jomā. Vēstnieks uzsvēra AAE ieinteresētību ilgtermiņa ekonomisko attiecību veicināšanā ar Latviju, kam būtisku pienesumu var sniegt tiešie avioreisi no Rīgas uz Dubaiju, kā arī plānotā līgumtiesiskās bāzes paplašināšana.

Musāids Alhārūns (Musaed al-Haroun) dzimis 1951.gadā. Viņš 1976.gadā ieguvis maģistra grādu izglītības administrācijā Sanfrancisko universitātē, bet 1979.gadā maģistra grādu izglītības psiholoģijā un pēc gada arī filozofijas doktora grādu Indianas universitātē. Turpinājis studijas Hārvarda universitātē un ieguvis diplomus finanšu pārvaldībā un publiskajā pārvaldē. Līdz 1998.gadam strādājis izglītības jomā. No 1998.gada līdz 2001.gadam bija Kuveitas pārstāvis UNESCO. Pēc tam trīs gadus bijis Kuveitas augstākās izglītības ministrs, bet kopš 2005.gada bijis Kuveitas vēstnieks Kanādā un Vācijas Federatīvajā Republikā.

Muhamads Ahmads Almahmūds (Mohammed Ahmed Al Mahmood) dzimis 1950.gadā. Ārlietu dienestā strādā kopš 1973.gada. Strādājis AAE Ārlietu ministrijas centrālajā aparātā, kā arī bijis vēstnieks Pakistānā, Ēģiptē, Kenijā, Nigērijā un Ganā. Kopš 2004.gada bijis ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Polijā un Vācijas Federatīvajā Republikā.

Valsts prezidenta preses dienests

Foto: Toms Kalniņš, VPK

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!