• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Dānijas un Īrijas vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2010., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219535

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējot Kuveitas un Apvienoto Arābu Emirātu vēstniekus

Vēl šajā numurā

14.10.2010., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Dānijas un Īrijas vēstniekus

Dānijas vēstnieks Pers Karlsens

Īrijas vēstnieks Eidans Kirvans

Valsts prezidents Valdis Zatlers 12.oktobrī akreditēja divus Latvijā rezidējošos vēstniekus – Dānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Peru Karlsenu un Īrijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Eidanu Kirvanu.

Apsveicot jaunos vēstniekus ar stāšanos amatā, V.Zatlers novēlēja veiksmi un izdošanos, kā arī uzsvēra nepieciešamību arī turpmāk veicināt veiksmīgo sadarbību starp Latviju un abām valstīm.

Sarunā ar jauno Dānijas vēstnieku Valsts prezidents akcentēja veiksmīgo un konstruktīvo abu valstu sadarbību. V.Zatlers pateicās par Dānijas atbalstu Latvijai deviņdesmitajos gados, integrējoties Eiropas Savienībā un NATO, kā arī aicināja paplašināt divpusējās ekonomiskās saites starp abām valstīm, īpaši veicinot jaunus investīciju projektus. Viņš uzsvēra Dānijas nozīmi Latvijas tūrisma nozarē. Tikšanās laikā tika atzīmēta veiksmīgā Dānijas Kultūras institūta darbība Latvijā. Abas amatpersonas apsprieda arī reģionālās drošības jautājumus.

Tiekoties ar Īrijas jauno vēstnieku, Valsts prezidents atzinīgi novērtēja draudzīgo un ciešo politisko dialogu starp abām valstīm. Sarunā kā nozīmīgs faktors abu valstu draudzīgajām attiecībām tika minēti personiskie kontakti starp abu valstu iedzīvotājiem un atzīmēts, ka tie jāveicina arī nākotnē.

Abas amatpersonas pārrunāja līdzīgo un atšķirīgo ekonomiskās krīzes pārvarēšanas pieredzi Latvijā un Īrijā, kā arī ciešākas starpvalstu ekonomiskās sadarbības lomu turpmākas ekonomiskas ilgtspējas veicināšanā Eiropas Savienības ietvaros.

Pers Karlsens (Per Carlsen) dzimis 1948.gadā. Viņš 1974.gadā ieguvis maģistra grādu vēsturē un krievu valodā. Kopš 1979.gada strādā Ārlietu dienestā. Strādājis Ārlietu ministrijas centrālajā aparātā, kā arī vēstniecībā Maskavā. Kopš 1997.gada bijis Dānijas Karalistes vēstnieks Lietuvā un Krievijā, kā arī vadījis Dānijas Starptautisko attiecību institūtu.

Eidans Kirvans (Aidan Kirwan) dzimis 1950.gadā Dublinā. Studējis ģeogrāfiju un ekonomiku, ieguvis maģistra grādu starptautiskajās attiecībās Ņujorkas universitātē. Ārlietu dienestā strādā kopš 1979.gada. Strādājis Īrijas Ārlietu ministrijas centrālajā aparātā, kā arī pārstāvniecībās Ņujorkā, Saūda Arābijā, Lielbritānijā un Krievijā.

Valsts prezidenta preses dienests

Foto: Toms Kalniņš, VPK

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!