• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par ANO konvencijas īstenošanas problēmām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2010., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219464

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par atsevišķu benzo(a)pirēna normu šprotēm

Vēl šajā numurā

13.10.2010., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par ANO konvencijas īstenošanas problēmām

Lai maksimāli apzinātu problēmas, kas skar personas ar invaliditāti un viņu ģimenes locekļus, ikviens interesents līdz 25.oktobrim aicināts elektroniski izteikt savu viedokli, priekšlikumus un iebildumus par Labklājības ministrijas (LM) sagatavoto apkopojumu “Problēmas, kuru risinājums iekļaujams ANO konvencijas “Par personu ar invaliditāti tiesībām” īstenošanas pamatnostādnēs 2013.–2019.gadam”.

Problēmjautājumi ir apkopoti LM mājaslapā vietnē “Diskusijas” – Kas, Jūsuprāt, vēl būtu iekļaujams apkopojumā, kur identificētas ANO konvencijas “Par personu ar invaliditāti tiesībām” īstenošanu kavējošas problēmas?

Līdz šim neatrisinātie vai nepilnīgi atrisinātie konvencijas īstenošanas jautājumi identificēti LM izveidotajā starpinstitūciju darba grupā, kurā piedalās ministriju, sociālo partneru, nevalstisko organizāciju un Tiesībsarga biroja pārstāvji.

Atgādinām, ka saskaņā ar konvenciju, katrai dalībvalstij ir jāveic pasākumi, kas pakāpeniski īstenotu personu ar invaliditāti ekonomiskās, sociālās un kultūras tiesības, šim mērķim maksimāli izmantojot pieejamo finanšu un cilvēkresursu iespējas. Latvijā šim nolūkam ir izstrādāts un pērn oktobrī valdībā apstiprināts Apvienoto Nāciju Organizācijas Konvencijas par personu ar invaliditāti tiesībām īstenošanas plāns 2010.–2012.gadam.

Plāna mērķis ir sākt Konvencijas īstenošanu ar pašreiz pieejamajiem resursiem, veicot uzlabojumus un pilnveidojumus 2010.–2012.gadā, kas veicinātu konvencijā noteikto mērķu sasniegšanu. Atbilstoši plānotajiem pasākumiem LM sadarbībā ar iesaistītajām institūcijām līdz 2012.gada 31.oktobrim ir jāiesniedz Ministru kabinetā minētās konvencijas īstenošanas pamatnostādņu 2013.–2019.gadam projekts.

Ņemot vērā ekonomisko situāciju, konvencijas īstenošanas pasākumu plāns 2010.–2012.gadam aptver aktivitātes, kuras neprasa papildu līdzekļus no valsts un pašvaldību budžetiem un vērstas galvenokārt uz tiesību normu sakārtošanu. Tajā pašā laikā līdz ar pakāpenisku valsts ekonomikas atveseļošanos paredzēts, ka konvencijas īstenošanas pamatnostādnes 2013.–2019.gadam būs programmdokuments, uz kura pamata tiks risināti personu ar invaliditāti dzīves kvalitātes uzlabošanas jautājumi.

Latvija ir ratificējusi ANO konvenciju par personu ar invaliditāti tiesībām 2010.gada 28.janvārī, un tā ir spēkā no 2010.gada 31.marta. Ratificējot konvenciju, Latvija, līdzīgi kā pārējās šīs konvencijas dalībvalstis, apņemas nodrošināt un veicināt, lai visas personas ar invaliditāti varētu īstenot visas cilvēktiesības un pamatbrīvības bez jebkāda veida diskriminācijas invaliditātes dēļ.

Ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!