• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lietas slēgšanu pret Zviedriju un Latviju nodarbinātības jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2010., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219116

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valodu nozīmi uzņēmējdarbības attīstībā

Vēl šajā numurā

06.10.2010., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lietas slēgšanu pret Zviedriju un Latviju nodarbinātības jomā

Eiropas Komisija 30.septembrī izbeidza tiesvedību pret Zviedriju un Latviju saistībā ar nepareizi īstenotiem ES noteikumiem par vienlīdzīgu attieksmi nodarbinātības jomā, kas ir vērsti pret diskrimināciju reliģijas, uzskatu, invaliditātes, vecuma un seksuālās orientācijas dēļ. Šīs lietas tika sekmīgi noslēgtas pēc tam, kad, atbildot uz Komisijas uzsākto tiesvedību, abas valstis bija veikušas grozījumus savos tiesību aktos par diskriminācijas novēršanu.

Komisija 2006.gada decembrī sāka pārkāpumu izmeklēšanas procedūru pret Latviju un 2007.gada martā pret Zviedriju. Zviedrija un Latvija veica grozījumus savos tiesību aktos par diskriminācijas novēršanu, lai kliedētu bažas, ko Komisija pauda pārkāpumu izmeklēšanas procedūras iepriekšējos posmos.

Ņemot vērā nesen pieņemto tiesību aktu analīzes rezultātus un dalībvalstu sniegtos paskaidrojumus, Komisija uzskata, ka Zviedrija un Latvija ir pienācīgi transponējušas direktīvu par vienlīdzību nodarbinātības jomā.

Pamatinformācija

Padomes 2000.gada 27.novembra direktīva 2000/78/EK nosaka kopēju sistēmu vienlīdzīgai attieksmei nodarbinātības un profesionālās izglītības jomā (direktīva par vienlīdzību nodarbinātības jomā).

Šī direktīva aizliedz tiešu un netiešu diskrimināciju un cilvēka aizskaršanu nodarbinātības un izglītības jomā, pamatojoties uz reliģiju, uzskatiem, invaliditāti, vecumu un seksuālo orientāciju.

Šī direktīva ietver īpašas prasības attiecībā uz darba vietas saprātīgu izveidošanu invalīdiem.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!