• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par VID administrētajiem ieņēmumiem septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2010., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219113

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kratīšanas veikšanu žurnālistes Ilzes Naglas dzīvesvietā

Vēl šajā numurā

06.10.2010., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par VID administrētajiem ieņēmumiem septembrī

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotās informācijas par VID administrēto ieņēmumu izpildi septembrī ir konstatēts, ka budžeta ieņēmumu plāns ir pārpildīts. Kopsummā pagājušajā mēnesī valsts budžetā ieņēmumos, ko administrē VID, tika iekasēti 290 miljoni latu, kas ir 101,4%, salīdzinot ar plānoto.

Saskaņā ar Valsts kases (VK) operatīvajiem datiem par valsts budžeta izpildi septembrī valsts pamatbudžeta ieņēmumi bija 194,6 miljoni latu, bet izdevumi sasniedza 261,6 miljonus latu, veidojot finansiālo deficītu – 67 miljonus latu. Valsts speciālā budžeta ieņēmumi septembrī sasniedza 86,8 miljonus latu, izdevumi – 116,5 miljonus latu, veidojot finansiālo deficītu 29,7 miljonu latu apjomā. Valsts konsolidētā budžeta deficīts septembrī ir 96,7 miljoni latu. Savukārt valsts budžeta deficīts šā gada deviņos mēnešos bija 353,4 miljoni latu.

VID administrētie valsts pamatbudžeta ieņēmumi (bez iedzīvotāju ienākuma nodokļa un dabas resursu nodokļa, kuru ieņēmumi tiek sadalīti starp valsts pamatbudžetu un pašvaldību budžetiem) bija 137,6 miljonu latu apmērā, kas veido 116,9% izpildi pret plānu. Valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas (kopā ar atskaitījumiem otrā līmeņa pensiju ieguldījumu plāniem) bija 91,1 miljons latu, izpildot 92,5% no plānotā. Kopsummā VID administrētie ieņēmumi septembrī izpildīti par 101,4%, salīdzinot ar plānu.

Uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) ieņēmumi septembrī veidoja 8,2 miljonus latu, kas ir 257,8% no plānotā apjoma. UIN ieņēmumi tika pārpildīti šādā apjomā, jo sākotnēji tika sagatavots ļoti piesardzīgs nodokļa ieņēmumu plāns septembrim – ap 3,2 miljoniem latu, taču tā izpilde tika pārsniegta. Pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumi bijuši 73,9 miljoni latu, kas par 21,9% pārsniedz plānoto.

Akcīzes nodoklī tika iekasēti 40,4 miljoni latu, kas par 2,3% atpaliek no plānotā iekasēšanas apjoma. Septembrī akcīzes nodokļa ieņēmumi no tabakas pārsnieguši plānu par 10,6% un veido 9,1 miljonu latu, jo tabakas izstrādājumu izplatītāji ir veikuši lielākas iemaksas budžetā. Akcīze no alus ir iekasēta 138,1% apmērā. Savukārt ieņēmumi no akcīzes nodokļa alkoholiskajiem dzērieniem atpalikuši no plāna tikai par 0,8%.

Vieglo automobiļu un motociklu nodokļa ieņēmumi septembrī bijuši pārpildīti par 54,3%, arī muitas nodokļa ieņēmumi pagājušajā mēnesī pārsniedza plānoto iekasēšanas apjomu par 45,4%.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!