• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par ES 2020 Nacionālo rīcības plānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2010., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219112

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par VID administrētajiem ieņēmumiem septembrī

Vēl šajā numurā

06.10.2010., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par ES 2020 Nacionālo rīcības plānu

5.oktobrī Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretārs Mareks Gruškevics piedalījās Latvijas un Eiropas Komisijas (EK) divpusējās sarunās, kuru mērķis ir palīdzēt Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm sagatavot galvenos Nacionālā rīcības plāna (NRP) projekta elementus ES stratēģijas “Eiropa 2020. Stratēģija gudrai, ilgtspējīgai un integrējošai izaugsmei” īstenošanai (“ES 2020”).

2010.gada 5.maijā Ministru kabinetā tika apstiprināti Latvijas definētie stratēģijas kvantitatīvie mērķi, uz kuriem balstoties sarunu laikā 5.oktobrī EK tika sniegta informācija par makroekonomisko scenāriju līdz 2015.gadam, nacionālajiem kvantitatīvajiem mērķiem līdz 2020.gadam un makrostrukturāliem šķēršļiem, kuri traucē sasniegt kvantitatīvos mērķus, kā arī plānotajiem būtiskākajiem politikas virzieniem, lai novērstu galvenos šķēršļus, kas traucē sasniegt kvantitatīvos mērķus.

Paužot Latvijas nostāju, M.Gruškevics uzsvēra izglītības un zinātnes nozīmi un devumu ekonomikas atveseļošanā, izvirzot “ES 2020” stratēģijas īstenošanai šādus mērķus: samazināt vidējo izglītību neieguvušo personu īpatsvaru vecuma grupā no 18 līdz 24 gadiem, veicināt augstāko izglītību ieguvušo iedzīvotāju īpatsvaru vecuma grupā no 30 līdz 34 gadiem, kā arī palielināt iekšzemes kopprodukta ieguldījumu pētniecībā un attīstībā.

Kā uzsvēra M.Gruškevics, būtiska darbības joma ir profesionālās izglītības sasaiste ar darba tirgus prasībām un tajā notiekošajām izmaiņām.

Saskaņā ar EK prasībām, pēc divpusējā EK un ES dalībvalstu dialoga Latvijai tāpat kā citām dalībvalstīm būs jāsagatavo un līdz 2010.gada 12.novembrim jāiesniedz EK informācija par galvenajiem NRP projekta elementiem (makroekonomiskais ietvars līdz 2015.gadam, nacionālie kvantitatīvie mērķi līdz 2020.gadam un plānotie galvenie politikas virzieni, lai sasniegtu nacionālos kvantitatīvos mērķus un novērstu galvenos izaugsmes šķēršļus kvantitatīvo mērķu sasniegšanai). Detalizēta NRP sagatavošana un iesniegšana EK paredzēta 2011.gada aprīļa vidū.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!