• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicinot Latvijas pilsoņus piedalīties 10. Saeimas vēlēšanās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2010., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219028

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par darba vizīti Briselē un dalību Āzijas un ES samitā

Vēl šajā numurā

05.10.2010., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicinot Latvijas pilsoņus piedalīties 10. Saeimas vēlēšanās

Valsts prezidenta VALDA ZATLERA uzruna Latvijas pilsoņiem:

Labvakar jūsmājās – Latvijā un visur plašajā pasaulē!

Saeimas vēlēšanu priekšvakarā es aicinu visas vēlētāju paaudzes rīt doties balsot.

Godātie vecāki un vecvecāki!

Visu savu mūžu esat strādājuši Latvijas labā, veidojuši stipras ģimenes un balstījuši savus dēlus un meitas, kad viņiem klājās visgrūtāk. Rītdienas balsojums ir ne tikai par jūsu vecumdienām, bet arī par jūsu bērnu un mazbērnu nākotni. Par tādu Latviju, kādā viņi vēlas dzīvot pēc piecdesmit, desmit un divdesmit gadiem. Šovakar vai rīt no rīta, pirms doties vēlēt, pajautājiet, kādu nākotni viņi vēlas sev un mūsu mīļajai Latvijai.

Latvijas vīri un sievas spēka gados!

Es vēršos pie tās paaudzes, kurai esmu piederīgs. Mēs šodien esam Latvijas mugurkauls. Mums ir dzīves pieredze un spēks to likt lietā. Uz mūsu pleciem ir rūpes par savu ģimeni. Un ir vēl tikai dažas stundas, lai izlemtu. Esmu pārliecināts, ka neļausimies neticībai un rūgtumam. Ja rīt paliksim mājās, tad Latvijā nekas nemainīsies! Es jūs lūdzu – atradīsim laiku un kopā ar saviem vecākiem un pilngadīgajiem bērniem dosimies vēlēt! Apliecināsim, ka Latvija mums ir svarīga un ka vara pieder tautai.

Latvijas jaunieši!

Jūs uzaugāt brīvā un neatkarīgā Latvijā. Dalība vēlēšanās ir šīs brīvības neatņemama sastāvdaļa. Šogad pirmo reizi vēlēs arī tie jaunieši, kas piedzima atjaunotajā Latvijā. Es aicinu jūs visus rīt izmantot savas vēlēšanu tiesības! Dariet to savu vecāku un vecvecāku vārdā! Viņi uzdrošinājās cīnīties par Latvijas neatkarību un par to, lai jums šādas tiesības būtu! Bet galvenokārt – dariet to savā un Latvijas labā!

Es vēršos arī pie tautiešiem ārpus Latvijas. Esmu pārliecināts, ka jums nav vienaldzīga Latvijas nākotne. Arī svešumā jūs esat mūsu valsts pilsoņi.

Daudzi no jums devušies prom, taču sirdī esat Latvijas patrioti. Te ir jūsu saknes un mīļi, dārgi cilvēki. Es zinu, ka daudzi no jums vēlas atgriezties. Atrodiet laiku un nobalsojiet! Tas ir solis ceļā uz Latvijas pārveidi un atgriešanos mājās!

Latvijas pilsoņi!

Partiju un to apvienību piedāvātās programmas un deputātu kandidātu saraksti nav ideāli! Tā ir realitāte. Taču tas nav attaisnojums, lai neietu uz vēlēšanām.

Izvēlieties to partiju, kuras programma un darbība jums ir pieņemama. Izmantojiet savas tiesības atbalstīt vai svītrot atsevišķus kandidātus! Ejiet uz vēlēšanām sagatavojušies, ar atbildību pret sevi un savu valsti!

Kā Valsts prezidents, kā Latvijas pilsonis un patriots aicinu visus būt aktīviem, jo, piedaloties Saeimas vēlēšanās, mēs nosakām mūsu valsts likteni.

Rīt ir tā diena, kad Latvijas nākotne patiesi ir mūsu rokās!

Dievs, svētī Latviju!

Valsts prezidenta Valda Zatlera uzruna Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio 2010.gada 1.oktobrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!