• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atklājot lielāko Latvijas mūzikai veltīto festivālu Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2010., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218615

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents, uzturoties Amerikas Savienotajās Valstīs un uzstājoties ANO Ģenerālās asamblejas 65.sesijas atklāšanā

Vēl šajā numurā

28.09.2010., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atklājot lielāko Latvijas mūzikai veltīto festivālu Eiropā

25.septembrī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis atklāja ikgadējo starptautisko mūzikas festivālu Ūzedomā (Vācija), kas šogad izcēla Latvijas mākslinieku un komponistu darbus.

Uzrunā Ministru prezidents izteica gandarījumu, ka slavenais Ūzedomas mūzikas festivāls šogad skanēs Latvijas toņkārtā. Viņš minēja, ka pirms dažām nedēļām Latvijā viesojās šī festivāla atklāšanas koncerta patronese Vācijas kanclere Angela Merkele. “Viņas ciemošanās laikā atzīmējām ciešās tradīciju un kultūras saites, kas cauri gadu simtiem vieno Latviju un Vāciju. Ikviens, kurš kaut reizi viesojies mūsu galvaspilsētā Rīgā,a būs pamanījis tās vāciskos vaibstus,” atzīmēja V.Dombrovskis.

Premjers uzsvēra, ka mūsdienās Latvijā saplūst daudzu kultūru ietekme. “Neatkarības atgūšana pirms 20 gadiem bija būtisks pagrieziena punkts, kurš ļāva mums nosargāt un attīstīt dziļi latvisku un unikālu mākslu, un nelielu ieskatu mūsu kultūras bagātībā festivāla dalībniekiem būs iespēja gūt šajā mūzikas festivālā,” teica Ministru prezidents.

Pasākuma laikā Ministru prezidents V.Dombrovskis tikās ar Meklenburgas-Priekšpomerānijas premjeru Ervinu Selleringu. Abas puses vienojās meklēt iespējas ciešākai ekonomiskai sadarbībai un atzīmēja veiksmīgi iesākto skolēnu un studentu apmaiņu starp Latvijas un Meklenburgas-Priekšpomerānijas izglītības iestādēm.

Svētdien, 26.septembrī, Ministru prezidents piedalījās izstādē par brīvdabas koncertu tradīcijām Baltijas jūras krastā un Jūrmalu kā SPA un veselības kūrorta vietu. Izstādē muzicēja arī Latvijas kultūras ministrs Ints Dālderis.

Ūzedomas mūzikas festivāls šogad notiek 17.reizi, un tā moto ir “Latvija – dzimusi mūzikā”. Ūzedomas festivāls notiek no 25.septembra līdz 16.oktobrim. Festivāla patroni ir Latvijas Ministru prezidents un Vācijas kanclere Angela Merkele.

Valsts kancelejas
Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!