• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lielāku atbalstu biškopības nozarei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2010., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/218483

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par trūkumiem patvēruma piešķiršanas procedūras standartos

Vēl šajā numurā

24.09.2010., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lielāku atbalstu biškopības nozarei

Komisija 14.septembrī apstiprināja 27 dalībvalstu nacionālās programmas biškopības produktu ražošanas un tirdzniecības uzlabošanai 2011.−2013.gadā. ES ieguldījums programmu līdzfinansēšanā salīdzinājumā ar iepriekšējo laikposmu (2008–2010) ir palielinājies par nepilniem 25%, proti, 26 miljonu eiro vietā atvēlēti 32 miljoni eiro gadā.

Biškopības nozares veselīgums ir ļoti svarīgs jautājums, ņemot vērā bišu lielo nozīmi augu apputeksnēšanā. Vairākus gadus ir bijusi vērojama nepieredzēti augsta bišu mirstība. Tas ne tikai sarežģī biškopju ekonomisko stāvokli, bet arī apdraud bioloģisko daudzveidību. Nacionālās programmas patlaban ir vienīgais pieejamais instruments, lai daļēji kompensētu bišu zudumu. Dalībvalstis ir apmierinātas ar šo programmu nodrošinātajiem ieguvumiem, un arī paši biškopji atzinīgi vērtē saskaņā ar nacionālajām programmām finansēto pasākumu pozitīvo ietekmi uz nozari.

Ņemot vērā iepriekš minēto, Komisija ir nolēmusi palielināt kopējo gada budžetu nacionālo programmu līdzfinansēšanai 2011., 2012. un 2013.gadā līdz 32 miljoniem eiro gadā, kas ir vairāk salīdzinājumā ar ES līdzfinansējuma apjomu iepriekšējā laikposmā 2008.−2010.gadā (26 miljoni eiro). Tādējādi tiks paaugstināta programmu efektivitāte un vienlaikus apliecināta Komisijas aktīvā pieeja paaugstināta riska nozares problēmu risināšanai.

Visas dalībvalstis ir iesniegušas Komisijai savas nacionālās biškopības programmas. Programmās paredzēti dažādi pasākumi – varrozes apkarošana, ceļojošās dravniecības racionalizācija, atbalsts laboratorijām, bišu skaita atjaunināšana stropos, lietišķās pētījumu programmas un tehniskais atbalsts. Visas 27 programmas ir tiesīgas saņemt līdzfinansējumu.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!